hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tire'nin 3'üncü barajı Dereli'nin inşasına başlandı

    Tirenin 3üncü barajı Derelinin inşasına başlandı
    expand

    Tire'nin 3'üncü barajı Dereli'nin inşasına başlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'in Tire ilçesine yapılacak olan ve Türkiye'nin en verimli havzalarından Küçük Menderes Havzası'ndaki 1420 dekar araziye can suyu verecek olan Dereli Barajı'nın inşasına başlandı. 720 bin metreküp su tutma hacmine sahip olacak barajın, tamamlandığında ülke ekonomisine ortalama yılda 2 milyon 200 bin lira katkı sağlayacağı bildirildi.

    Küçük Menderes Havzası bir baraja daha kavuşuyor. 1420 dekar araziyi modern sulama ile tanıştıracak Tire Dereli Barajı'nın inşasına başlandı. Kısa sürede baraj ulaşım yolu ve sanat yapıları bitirilirken, gövde sıyırma kazısına da start verildi. Temelden yüksekliği 47 metre olarak projelendirilen Tire Dereli Barajı 720 bin metreküp su depolama kapasitesine sahip olacak. Barajın 1420 dekar araziyi can suyu ile buluştururken, bölge ekonomisine de 2021 yılı rakamları ile 2 milyon 200 bin lira katkı sağlayacağı bildirildi.

    Aşırı tüketim nedeniyle Küçük Menderes Havzası'nda yer altı sularının giderek azaldığının altını çizen DSİ 2. Bölge Müdürü Birol Çınar bölgede yeni kuyu ruhsatı verilmediğini söyledi. Çınar, "Tire'de daha önce Yenişehir ve Eskioba Barajlarını tamamlayarak vatandaşımızın hizmetine sunmuştuk. Bölgedeki su sıkıntısını biliyoruz. Amacımız bir an önce Dereli Barajı'nı da tamamlayarak Tireli üreticilerin dertlerine derman olabilmek" diye konuştu.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow