hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TMMOB: Gökdelen ruhsatını iptal edin

    TMMOB: Gökdelen ruhsatını iptal edin
    expand

    TMMOB: Gökdelen ruhsatını iptal edin

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu, bir şirket tarafından Konak ilçesinde yapılacağı ileri sürülen gökdelen projesinin, kent suçları haritasında tehdit niteliğinde bir kent suçu olarak şimdiden yerini aldığını, usule aykırı olarak verilen ruhsatın iptal edilmemesi halinde, Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de bu suçun faili olacağını ileri sürdü. Gökdelen ruhsatının iptal edilmesi istenen açıklamada, hukuk çerçevesinde gereken her türlü çabanın gösterileceği de kaydedildi.

    TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, Konak ilçesinde yapılacağı ileri sürülen gökdelen projesi için verilen ruhsatın iptal edilmesini istedi. Kurul tarafından yapılan yazılı açıklamada, inşaat alanını içeren parseller ile ilgili olarak Şehir Plancıları Odası tarafından 2008 yılında dava açıldığı ve planların iptal edildiğini belirtilerek, "Bugüne gelen süreçte uzman odalarımız, söz konusu parselleri de içeren ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan Konak 1. Etap Nazım İmar Planları üç kez yargı tarafından iptal edilmiştir. Bu süre içerisinde, İmar Kanunu'na aykırı olarak üst ölçekli planlarla uyumlu olmayan 1/1000 imar planlarına göre ruhsat alınarak inşaat çalışmaları başlatılmıştır. Bu proje, kent suçları haritamızda tehdit niteliğinde bir kent suçu olarak şimdiden yerini almıştır. Aralık 2018'de usule aykırı olarak verilen ruhsat iptal edilmez ve bu suç işlenirse Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bu suçun faili olacaktır. Kurulumuz, bu suçun işlenmemesi için hukuk çerçevesinde gereken her türlü çabayı gösterecektir" denildi.

    'HAKARETE UĞRADIK, İTHAM EDİLDİK'

    İzmir için riskli görülen projelere karşı dava açtıkları için kimi çevreler tarafından kendilerine yönelik bir takım benzetmelerin yapıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

    "Hakarete uğradık, itham edildik, itibarsızlaştırılmaya çalışıldık. Bu süreç içerisinde 'karafatmalar', 'istemezükçüler' gibi yakıştırmalarla birlikte, bizi sağa-sola, İzmir dışına göndermeye çalışanlar, odalarımızın kapatılması gerektiğini iddia edenler oldu. Bütün bu mesnetsiz yakıştırmalara ve anlamsız önerilere gülüp geçtik. Bugünlerde gökdelen tartışmaları içerisinde eskiden dile getirilen 'istemezükçü' gibi sıfatların yeniden kamuoyu gündemine taşındığını üzülerek izliyoruz. Bu saatten sonra sadece kullanana zarar verecek olan bu tür yakıştırmaların, kent içi demokrasi anlayışına sığmadığını, kentimizi ilgilendiren konularda söz söylemek isteyenlerin bilim ve hukuk çerçevesinde bunu yapmalarının yanı sıra, demokrasi ve nezaket kurallarına uymamaktadır."

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow