hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Torbalı Belediyesi'nden Bardacık İnciri Festivali

    Torbalı Belediyesinden Bardacık İnciri Festivali
    expand

    Torbalı Belediyesi'nden Bardacık İnciri Festivali

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA) - İZMİR'in Torbalı Belediyesi, aroması kendisine has olan ve özellikle Çapak Mahallesi'nde yetişen bardacık inciri için bu 14 Ağustos'ta festival düzenliyor.

    Torbalı Belediyesi, Çapak Mahallesi'nde yetişen bardacık inciri için 14 Ağustos Pazar günü festival düzenliyor. Hem ilçeye has bardacık incirinin tanıtılması hem de kır turizminin canlandırılması amacıyla düzenlenen festivalde; konserler, komedi performansları ve çeşitli etkinlikler gerçekleşecek. TRT Sanatçısı Ethem Kaya ve Zeynep İlhan'n sahne alacağı festivalde Komedi Dans üçlüsü de özel gösteri yapacak. İzmir'den ve Torbalı'dan festivale katılmak isteyenler için de 10.00'dan itibaren her saat başı İZBAN Tepeköy istasyonundan belediyenin ücretsiz araçları servis hizmeti verecek. Gün boyu etkinliklerin olacağı Çapak'ta konser saat 17.00'da başlayacak.

    BAŞKAN TEKİN'DEN DAVET
    Belediye olarak ilçedeki yerel lezzetlerin tanıtımına katkı koymayı, üreticiye destek için bu tür festivaller yapmayı sürdürdüklerini kaydeden Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, "Torbalı'nın değerlerini tanıtmaya devam ediyoruz. Torbalı'mızın önemli tarım ürünlerinden olan ve bölgemize has gerek tadı gerekse de görünüşü ile dikkat çeken bardacık cinsi incirimiz için Çapak'ta festival düzenliyoruz. Hem 'bardacık inciri'ne geniş bir pazar oluşturmak hem de kır turizmini canlandırmak açısından bu festivallerimizi artıracağız. Festivalimize tüm İzmir'i bekliyoruz" ifadelerini kullandı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow