hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk ve mülteci çocuklardan 23 Nisan kutlaması

    Türk ve mülteci çocuklardan 23 Nisan kutlaması
    expand

    Türk ve mülteci çocuklardan 23 Nisan kutlaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SIĞINMACILAR ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği'nin (SGDD), 2016 yılından bu yana UNICEF ortaklığı ile hayata geçirdiği Al Farah İzmir Çocuk ve Aile Destek Merkezi ile SGDD İzmir Çok Yönlü Destek Merkezi tarafından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında İzmir'deki Kültürpark Fuar Alanı'nda düzenlenen etkinlikte, 240 Türk ve mülteci çocuk gönüllerince eğlendi.

    Uzun süredir ortak bir repertuvar hazırlamak için çalışan SGDD Al Farah Çocuk Korosu ile SGDD İzmir Çok Yönlü Destek Merkezi'nin desteklediği Recep Ersayın İlköğretim Okulu Korosu, dün (pazartesi) gerçekleştirilen etkinlikte, birlikte konser verdi. Hokkabaz, sihirbaz balon gösterilerinin büyük ilgi topladığı etkinlikte, Şekip Uyal İlköğretim Okulu'nun dans ve folklor gösterisi öğrencilere keyifli dakikalar yaşattı.

    SGDD İzmir Çok Yönlü Destek Merkezi Yöneticisi Selin Zeyneloğlu okullarda yürüttükleri sosyal uyum çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi. 7 aydan bu yana Türk ve Suriyelilerden oluşan koronun çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Zeyneloğlu, "Çalışmalar esnasında çocuklar birbirlerine Türkçe ve Arapça şarkıları öğretirken birbirlerinin kültürlerini daha yakından tanıyıp kaynaşma fırsatı buldular. SGDD Al Farah ile ortak düzenlediğimiz şenlikte ilk defa bu kadar büyük bir seyircinin karşısına çıktıkları için çok mutlular" dedi.

    SGDD Al Farah İzmir Çocuk ve Aile Destek Merkezi Yöneticisi Dilara Çakır, çocukların psikososyal gelişimlerine katkıda bulunmak için aktiviteler düzenlediklerini söyledi. Çakır, "Tüm dünya çocuklarının ortak bayramı olan bu günde evrensel bir dil olan müzik vesilesi ile bir araya gelmekten çok mutluyuz. Ofisimizde gerçekleştirdiğimiz koro çalışmaları ve enstrüman derslerine devam eden çocukların kendilerine güvenleri gelişiyor, bir arada sanat ürünü ortaya çıkarmayı öğreniyorlar ve her şeyden önemlisi mutlu oluyorlar. Aylar süren bu çalışmanın sonucu olan şarkılarını, kalabalık bir izleyici kitlesi önünde sunma şansı buldukları için hepimiz çok sevinçliyiz" dedi.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow