hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası şenlikle kutlandı

    Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası şenlikle kutlandı
    expand

    Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası şenlikle kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA) - İZMİR Ticaret Borsası'nın (İTB) 'Gelecek Toprakta, Toprağımız Emin Ellerde' sloganıyla 2017 yılında başlattığı 'Toprak ve Çocuk' programı kapsamında  Milli Eğitim Bakanlığı İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile 'Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası' şenlik ve etkinliklerle kutlandı.

    İTB'nin başlattığı program kapsamında 'Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası' şenlik ve etkinliklerle kutlandı. İlk etkinlik 14 Aralık'ta İZQ İnovasyon Merkezi'nde düzenlenen çocuk şenliği oldu. Baş öğretim ve Zübeyde Hanım İlk Okulları'ndan öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleştirilen şenlik kapsamında İTB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Pınar Nacak ile Toprak ve Çocuk Programı teknik ekibi tarafından Türkiye'nin yerli ürünleri öğrencilere tanıtıldı, ürün hasat ve üretim süreçlerine ilişkin bilgi paylaşımında bulunuldu. İkinci bölümde ise çocuklar animatörler eşliğinde oyun oynadı, şarkılar ile eğlendi. Törende İzmir Ticaret Borsası Toprak ve Çocuk Programı yürütücü komisyon üyesi Deniz Celep ve Borsa idari heyeti de yer aldı.

    'GELECEK TOPRAKTA, TOPRAĞIMIZ EMİN ELLERDE'
    'Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası' kapsamında bir diğer etkinlik de pilot okul seçilen Nihat Gündüz İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirildi. İTB'nin kotasyonunda yer alan Ege Bölgesi'ne özgü ürünler olan kuru üzüm ve kuru incirden oluşturulan kitler öğrencilere dağıtıldı ve haftanın ülkemiz ve bölgemiz için önemine değinen kompozisyon yarışması düzenlendi. Yarışmada derece alan öğrencilerin ödülü ise Yaşar Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nde atölye çalışması oldu. Kompozisyon yarışmasında derece alan dokuz öğrenci Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nde uzmanlar eşliğinde zeytinli poğaça ve üzüm ve incirli kurabiye yaptı, gastronominin ülkemiz ve bölgemizdeki yeri ve önemine ilişkin bilgi aldı. 'Gelecek toprakta, toprağımız emin ellerde' sloganıyla hayata geçen proje ile birlikte Türkiye'nin geleceği olan çocuklar doğa ile buluşturularak; tarımı keşfetmeleri, sağlıklı beslenme konusunda bilinçlenmeleri ve çevreye değer vermeleri sağlanıyor. Proje kapsamında İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı merkez ilçelerdeki çocukların katılımıyla düzenlenen etkinliklerde çocuklar tohum ekerek, fidan dikerek tarımsal üretimin tüm aşamalarını deneyimleyerek öğreniyor.

    'TOPRAK DA GELECEK NESİLLERE DAHA İYİ BAKACAK'
    Toprak ve Çocuk Programı'nın, kentlerde topraktan, tarladan, bahçeden uzak büyüyen çocuklara yeşili, toprağı ve doğayı sevdirecek, tarım konusunda bilinçlenmelerine imkân sağlayacak eğitim, kültürel etkinlikler ve arazi uygulamaları faaliyetlerini içerdiğini aktaran İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile olan iş birliği sayesinde daha çok çocuğa ulaşabildiklerini belirtti. Yapılacak en değerli yatırımın gelecek nesillere olduğunu kaydeden İTB Başkanı Kestelli, "Artan şehirleşme ve hızlı dijital dönüşüm maalesef çocuklarımızın tarımdan ve topraktan uzak yetişmelerine neden oluyor. Sütün inekten değil fabrikadan geldiğini düşünen nesiller yetişiyor. Ancak bizler biliyoruz ki geleceğimiz çocuklarımızda, çocuklarımızın ve yeni nesillerin geleceği de toprakta ve tarımda. Çocuklarımıza toprağın değerini anlatmak, daha sağlıklı ve bilinçli nesiller yetiştirmek amacıyla bu programı uzun yıllar devam edecek bir projeler bütünü olarak tasarladık. Bu kapsamda çalışmalarımızı yürütüyoruz. 'Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası' bizlerin çocukluğundan beri okullarında neşeyle kutladığı oldukça özel bir hafta. Bizler de Toprak ve Çocuk Programı aracılığı ile yerel üretim ve tüketimin önemini vurgulamak, çocuklarımıza yerli ürünlerimizi tanıtmak amacıyla bu haftayı bir şenlik havasında kutlamak istedik. Çocuklarımızı doğa ile buluşturarak toprağı ve tarımı yaşayarak öğrenmeleri için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bizler tarımın geleceği için bir tohum ekiyoruz. Toprağın değerini bilen nesiller yetişmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Biliyoruz ki biz çocuklarımıza toprağın değerini doğru anlatabilirsek, toprak da gelecek nesillere daha iyi bakacak. Sonuçta, gelecek toprakta, toprağımız da emin ellerde olacak" diye konuştu. (DHA)


    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow