hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Urlalı genç aşçılar Türkiye üçüncüsü oldu

    Urlalı genç aşçılar Türkiye üçüncüsü oldu
    expand

    Urlalı genç aşçılar Türkiye üçüncüsü oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'in Urla ilçesindeki Yılay Hakan Çeken Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı öğrencileri, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde düzenlenen yemek yarışmasında üçüncü oldu.

    Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde, Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) tarafından yemek yarışması düzenlendi. 'TAŞPAKON Türkiye Kupası Ön Eleme' adında düzenlenen yemek yarışmasına katılan Urla Yılay Hakan Çeken Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı öğrencileri üçüncü oldu. Urlalı öğrenciler İstanbul’da gerçekleştirilecek olan 'TAŞPAKON Türkiye Kupası'na katılım hakkı elde etti. Dereceye giren genç aşçı adayları Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ile başarılarını paylaştı.

    Ayrıca yine aynı tarihlerde Muğla'nın Fethiye ilçesinde Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından gerçekleştirilen '9. Şef Mavi Fethiye Yemek Yarışması'na da katılan Urla'daki aynı okulun öğrencileri 12'si gümüş, 5'i bronz olmak üzere toplam 17 madalya kazandı.

    Öğrencilerin başarılarından dolayı çok mutlu ve gururlu olduğunu belirten Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, "Ben de gıda mühendisliği mezunuyum. Benim de mesleğim bu. Dolayısıyla gastronomi turizmini çok önemsiyorum. Çünkü gastronomi bitmeyen bir şey. 12 ay boyunca süren bir turizm. Urlamız bu alanda oldukça gelişme kaydetti. Enginar Festivalimiz bu alanda oldukça önemli. 3 gün boyunca festivalimizde dünyanın her yerinden gelen ünlü aşçıları ağırlıyoruz. Ben meslek liselerini de çok önemsiyorum. Sayıları kesinlikle arttırılmalı. Herkesin bir mesleği olmalı. Sizlerle gurur duyuyorum. İnşallah daha başarılı olup Urlamıza yeni ödüllerle geleceksiniz" dedi.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow