hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zeka Oyunları Atölyesi'nde eğlenerek bilgilendiler

    Zeka Oyunları Atölyesinde eğlenerek bilgilendiler
    expand

    Zeka Oyunları Atölyesi'nde eğlenerek bilgilendiler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'de, Smyrna İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği'nin (SİMKAD) kadın istihdamını arttırmak amacıyla hayata geçirdiği Kariyer Amazon projesi kapsamında, Zeka Oyunları Atölyesi düzenlendi. Renkli küpler, kartlar ve çeşitli materyallerle algılama yeteneğinin arttırılmasının amaçlandığı atölyede, sosyolog eşliğinde katılımcılar kişilik yapısı ve duygu durumları hakkında da bilgilendirildi.

    İzmir Kültürpark İzmir Sanat'ta, Smyrna İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği'nin fırsat eşitliğini göz önünde bulundurarak, kadın istihdamını attırmak amacıyla hayata geçirdiği Kariyer Amazon projesi kapsamında Zeka Oyunları Atölyesi düzenlendi. Eğitmen sosyolog Fatma Akgül eşliğinde gerçekleştirilen atölyede, renkli küpler, kartlar ve çeşitli materyallerden yararlanarak eğitici oyunlar oynandı. Katılımcıların teker teker sahneye davet edilerek oyun esnasında tüm hareketlerinin gözlendiği etkinlikte, bireylerin algılama yeteneğinin arttırılması amaçlandı. Öte yandan oyun esnasında kişilerin takındığı tavır ve vaziyetlerle ilgili yorumlamalarda bulunan sosyolog Akgül, katılımcıları kişilik yapısı ve duygu durumları hakkında da bilgilendirildi.

    Oyun içerisinde bireylerin gerçek davranışlarını sergilediğini ifade eden Akgül, "Oyun oynarken birbirimizi gözlemlememiz oldukça önemlidir. İnsanlar oyun oynarken kişiliklerini yansıtırlar. Heyecanları, hırsları ve acemilikleri oyun içinde gizlenemez, açığa çıkar. İnsanların oyun oynarken perdeleri olmaz. Oyun oynarken beyindeki algılama lobunu hızlıca aktif ediyoruz. Günlük yaşamda ise bu algılama durumu daha komplikedir. Buradaki amaç, oyun oynamayla birlikte bu lobu geliştirerek günlük yaşama uyarlayabilmeyi öğretmek. Eğer bir pratiğimiz yoksa, o şeyi algılamakta daima problem yaşarız. Oyunda bir parçadan anlamlı bütün oluşturmanın pratiğini yapıyoruz ve bunu gündelik yaşama uyarlamamız gerekiyor" dedi.

    Hande NAYMAN / İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow