hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zeybekci'den Eğridere ziyareti

    Zeybekciden Eğridere ziyareti
    expand

    Zeybekci'den Eğridere ziyareti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CUMHUR İttifakı'nın AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Bornova'nın Eğiridere Mahallesi'nde toprak kaymasından zarar gören vatandaşlarla bir araya geldi. Konunun üzerinde hassasiyetle durulduğunu belirten Zeybekci, mağduriyetlerin devlet tarafından en hızlı şekilde giderileceğini söyledi.

    Zeybekci, toprak kayması nedeniyle 27 evin can güvenliği nedeniyle boşaltıldığı Bornova'ya bağlı kırsal Eğridere Mahallesi'ne giderek incelemede bulundu. Yetkililerden bilgi alan Zeybekci, vatandaşlarla görüştü, geçmiş olsun dileklerini ileterek can kaybı yaşanmamasının en büyük tesellileri olduğunu ifade etti.

    Vatandaşların mağduriyetinin en hızlı şekilde giderileceğini, kaymanın yaşandığı alanın çevresinde yeni bir toprak hareketi oluşabileceği ihtimalinin incelendiğini aktaran Zeybekci, "AFAD, Kaymakamlık, Valilik konunun üzerinde hassasiyetle duruyor. Emin olun ki devlet bunu en hızlı şekilde çözer. Devlet afetlerden sonra şehirler yaptı; Van'ı, Simav'ı, Dinar'ı, heyelan bölgelerindeki köyleri yeniden inşa etti. Gerekli çalışma tamamlandıktan sonra evleri yıkılan vatandaşlarımızın evleri mutlaka yapılır, çok hızlı çalışılarak çözüm getirilir. Evlerini boşaltmak zorunda kalan vatandaşlarımız ilk etapta bir yere taşınacaklar, devletten kira yardımı alacaklar, hayvanları için de bir yer mutlaka yapılacak. Buradaki hafriyatla, yüksek yapılaşmayla, doğal dengenin bozulmasıyla ilgili de araştırma yapılıyordur" dedi.

    Vatandaşların talep ve beklentilerini dinleyen Zeybekci, "Bu bölge 3-4 katlı yapılaşmaya, yoğun yapılaşmaya müsait değil. Zemini sağlam değil. Bir kardeşiniz olarak uyarıyorum. İmarla ilgili düzenlemenin yapılması lazım. Köy evi, yüksek olmayan yapılaşma problem yaratmaz, yüksek ve yoğun yapılaşmaya izin verilmemesi gerekir" diye konuştu.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow