hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zübeyde Hanım Spor Kulübü iddialı geliyor

    Zübeyde Hanım Spor Kulübü iddialı geliyor
    expand

    Zübeyde Hanım Spor Kulübü iddialı geliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    İZMİR, (DHA)

    İZMİR merkezli Zübeyde Hanım Eğitim Kurumları, bünyesinde kurduğu spor kulübüyle öğrencilere sportif yeteneklerini yarışmacı takımlarda geliştirme imkanı sağlarken, kız sporculara da pozitif ayrımcılık tanıyacak. İzmir Tofaş Spor Okulları'yla birlikte temeli atılan kulüpte daha önce birçok takımı çalıştıran antrenörler Selçuk Bilgiç ve Doğuş Bilgiç'in yanı sıra ABD'li çalıştırıcı Bryan Spears görev yapacak. Zübeyde Hanım Eğitim Kurumları Genel Müdürü Orhan Dağhan, kuruldukları ilk günden beri sanat, bilim, akademik gelişim ve öğrenci yeteneklerini baz alan sportif aktivitelerle harekete geçtiklerini belirterek, "Çekirdek programında spor çalışmalarının olduğu ve buna göre de fiziki mekanlarında buna yer veren, bu alanlarda öğrencilerin yeteneklerini açığa çıkaran, açığa çıkmış yetenekleri geliştirmek üzerine çok ciddi çalışmalar yapan bir kurumuz. Kulüp çalışmalarını İzmir Tofaş Spor Okulları'yla beraber başlatıp, Zübeyde Hanım Gençlik Spor Kulübü'nü kendi bünyemizde kurduk" dedi. 

    Dağhan, "Kulübümüz bünyesinde başta basketbol, voleybol, masa tenisi, yüzme gibi ana branşlarda yola çıktık. Devamında ise okçuluk, tenis, binicilik gibi biriysel sporlarda ileriye dönük olarak yeni alanlar açma hedefi koyduk. Bu hikayenin temelinde insanların genetiğinde var olan hareket etme, bedeni doğru spora yönlendirme var. Okullar eğitim öğretimde akademik anlamda öğrencileri açığa çıkarırken, aynı zamanda sportif yetenek anlamında da açığa çıkarmanın merkezi. Öncelikle kendi altyapımızı oluşturup, sonra lisanslı sporcularımızı yetiştireceğiz. Ardından kendi lisanslı sporcularımızla bölge, Türkiye geneli ve Avrupa'da uluslararası yarışmalarda yer alacağız. Atatürk'ün dediği gibi, 'Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur'. O sağlam vücudu inşa ettiğimiz zaman öğrencideki sağlam kafanın da doğru bir şekilde inşa edileceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

    KIZLARA POZİTİF AYRIMCILIK

    Spor kulübü bünyesinde kız sporcular için pozitif ayrımcılık uygulayacaklarını vurgulayan Orhan Dağhan, "Kurumumuzun isminin bir anne ismi, bir kadın ismi ve herşeyden önce Atatürk'ün annesinin ismi olması münasebetiyle kız çocuklarına öncelik tanıyacağız. Pozitif bir ayrımcılık yapacağız. Özellikle kız çocuklarımızın yapmış olduğu sporlara daha çok yer vereceğiz. Onlara daha çok fırsat tanıyacağız. Kız çocuklarının sadece okulda, iş hayatında yanlarında olmayı değil, sanat, spor gibi yeteneklerini desteklemek konusunda yanlarında olmayı bir gurur kaynağı olarak görüyoruz" diye konuştu. 

    BİLGİÇ: "SPORDA SÖZ SAHİBİ OLACAĞIZ"

    Zübeyde Hanım Eğitim Kurumları Sportif Direktörü Selçuk Bilgiç, kulüpleriyle sportif anlamda söz sahibi olacaklarını belirtti. Bilgiç, "Zübeyde Hanım Kolejleri'nin sadece okul müsabakalarında yer alması ve şimdiye kadar kulüpleşmeye gitmemesiyle bir açığı gördüğüm için bu oluşuma başladık. Okul sporları, sınırlı sayıda maçların oynandığı, eğer iyi hazırlanılmamışsa 2-3 maçla sezonun bittiği ve çocukların 1 yıllık emeklerinin 2-3 maçla sınandığı, sınırlı kaldığı bir organizasyon. Çok okul katıldığı için eleme usulü maçlar oynanıyor. Biz spor kulüpleri olarak daha çok maç oynayıp çocuklarımaza daha çok sportif fırsat vereceğiz. Öncelikle basketbol, voleybol başta olmak üzere bütün spor dallarında önümüzdeki sene faaliyete geçeceğiz. Yanımızda global spor partnerimiz olarak ABD'li Antrenör Bryan Spears da var. Bize hem basketbolda hem de ülkemizde çocukların çok bilmediği, çok ilgisinin olmadığı ABD'de oynanan kriket, rugby gibi sporlarda destek olacak. Kendi okullarımızda bu sporlarla ilgili çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Artık kolejimiz sadece eğitimde anılmayacak. Eğitim konusunda zaten çok iddialıyız ama bundan sonra sportif anlamda söz sahibi olacağız" şeklinde konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow