hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Andırın'da ekmeğe yüzde 50 zam yapıldı

    Andırında ekmeğe yüzde 50 zam yapıldı
    expand

    Andırın'da ekmeğe yüzde 50 zam yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İskender ZENGİN/ANDIRIN(Kahramanmaraş), (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ın Andırın ilçesinde yüzde 50 zam yapılan ekmek fiyatları 1 liradan 1.5 liraya yükseldi. Tepkiler üzerine bir açıklama yapan Andırın Esnaf Odası Başkanı Mustafa Rüzgar ekmeğin Çarşamba gününden itibaren 1.25'den satılacağını söyledi.

    Ekmeğe zam, Ramazan Ayı'nın ilk günü yapıldı. Zammın hem Ramazan'da hem de yüzde 50 oranında yapılması vatandaşların büyük tepkisini çekti. Zamla ilgili Andırın Kaymakamı Emre Dündar da bir açıklama yaptı.

    DÜNDAR: ZAMMIN MAKUL BİR SEVİYEYE Çekileceği TARAFIMA İLETİLDİ

    Zammı doğru bulmadığını belirten Kaymakam Dündar, "Ekmek fiyatlarının 1 liradan 1.5 liraya yükselmesi konusunda alınan kararı doğru bulmayarak gerekli arkadaşları uyardım ve yapılan zammın makul seviyeye çekilmesi konusunda görüş bildirdim. Savunma olarak daha önce 1.25 olarak zam yapıldığı ve uygulanmadığı söylendi ancak karar yerinde kalmış olması nedeniyle yapılan zammın yüzde elli olmadığı tarafıma iletildi. Uygulanmayan kararı iptal edilmesi gerekirdi. Bu durum vatandaşlarımızı mağdur edeceği için zammın makul bir seviyeye çekileceği tarafıma iletildi" diye konuştu.

    RÜZGAR: ZAM, BELEDİYE TARAFINDAN KABUL EDİLMEDİ

    Andırın Esnaf Odası Başkanı Mustafa Rüzgar ise 2018'de Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (KMESOB) tarafından 25 kuruş zam yapıldığını ancak fırıncıların o yıl bu zammı uygulamadığını söyledi. Rüzgar, şöyle devam etti:

    "Ramazan Ayı'nın girmesi ile susam hakkı isteyen esnaf 25 kuruş olarak zam aldı. Ancak uygulamaya hemen konulan 1.5 lira olan ekmeğe zam Belediye tarafından kabul edilmedi ve ekmeğin tekrar 1.25'ten satılmasına karar verdi. 2 gün boyunca 1.5 liradan satılan ekmek, 1 lira 25 kuruştan satılacak."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow