hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Down sendromlu öğrencilerin gösterisi alkış aldı

    Down sendromlu öğrencilerin gösterisi alkış aldı
    expand

    Down sendromlu öğrencilerin gösterisi alkış aldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ta Onikişubat Belediyesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi, Kahramanmaraş Down Sendromu Derneği ve Hamidiye-Bekir Topçuoğlu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi iş birliğinde sanat gösterisi düzenlendi. Down sendromlu öğrencilerin sahnedeki performansı seyircilerden büyük alkış aldı.

    21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata katılımını sağlamak ve özgüvenlerini yerine getirip hayata daha da sıkı tutunmalarının hedeflendiği proje kapsamında gerçekleştirilen etkinlik, KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. 'Sanat gösterisi' adı altında düzenlenen etkinlikte konuşan Kahramanmaraş Down Sendromu Derneği Başkanı Zeynep Nur Mahçiçek Yerhan, 8 yıl önce kurulan derneğin, çocukları eğitim alabileceği, sanat etkinliklerini gerçekleştirebileceği, spor faaliyetlerinde yer alabileceği bir yaşam merkezi olduğunu söyledi. Bu bakımdan düzenledikleri etkinliğin de çok anlamlı olduğunu söyleyen Yerhan, "Daha önce küçücük bir grupken, bugün artık salonlara sığmıyoruz. Ailelerimiz, öğrencilerimiz, destekçilerimiz, çocuklarımız hep birlikte bu sahneyi hazırlayanlar olarak, çok güzel bir ekiple karşınızdayız” dedi.

    Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise down sendromlu çocuklar için proje hazırladıkları dönemde Alper Topçuoğlu'nun sağlık ocağı yaptırmak amacıyla kendisine ulaştığını ve yönlendirmelerin sonunda Topçuoğlu'nun finansal desteğiyle Hamidiye-Bekir Topçuoğlu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni hayata geçirdiklerini söyledi. Eğitimi her zaman önem verdiklerini, özellikle de özel gereksinimli çocukların eğitimi için projeler üretme çabası içinde olduklarını kaydeden Başkan Hanefi Mahçiçek, " Hamidiye-Bekir Topçuoğlu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışına da bir zengin arkadaşımız daha geldi. Şimdi de bir projemiz daha var. Hazine’den yerini aldık otizmli çocuklarımız için bir proje yapacağız. Orayı da o arkadaşımız finanse edecek. Bir taraftan engelliler, bir taraftan down sendromlular, bir taraftan da otizmli çocuklarımız için, toplamda üç tane rehabilitasyon merkezimiz olacak. Kahramanmaraş’ımızın bu alandaki eksikliğini böylelikle gidermiş olacağız. Sizin gibi aileler bizim için çok değerli, bu çocuklara bakmak kolay değil, Allah sizlerden razı olsun. Sizler güzel insanlarsınız ama çocuklarımız da emin olun ki sizler kadar bizim de evlatlarımız. Sizlere gönülden, yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

    Konuşmaların ardından down sendromlu öğrenciler sahne aldı. Öğrenciler ilk önce tiyatro oyunu sergiledi. Büyük beğeni alan oyunun adından şarkılar söyleyen öğrenciler, seyircilerden büyük alkış aldı.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow