hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elbistan'da berber ve kuaförler dezenfekte edildi

    Elbistanda berber ve kuaförler dezenfekte edildi
    expand

    Elbistan'da berber ve kuaförler dezenfekte edildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ın Elbistan Belediyesi, bugün açılarak faaliyete başlayan ilçedeki 162 berber ve kuaförü dezenfekte etti. 

    Elbistan’da da randevularını daha önce oluşturarak müşterilerini kabul eden berber ve kuaförler, tek kullanımlık havlu ve kesim önlüğü gibi önlemlerle faaliyete başladı. Elbistan Belediyesi de bu kapsamda ilçedeki 102 berber ve 60 kuaförde dezenfektasyon çalışması yaptı.

    Belediye ayıca vatandaşlara ücretsiz maske dağıtıyor. 220 bin maske üretmek için çalışma başlatan Elbistan Belediyesi, üretilen ilk maskeleri şehrin 6 ayrı noktasında kurduğu stantta zabıtalar aracılığıyla vatandaşlara ücretsiz dağıtıyor.

    Dezenfekte ve maske dağıtımıyla ilgili Elbistan Belediyesi'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

    "Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri çerçevesinde berber ve kuaför salonları da salgın sürecinde kapatılmışı. Salgının yayılma hızının azalmasıyla birlikte kontrollü normalleşme süreci başladı. Bu kapsamda da berber ve kuaför salonlarının da yeniden çalışmaya başlamasına izin verildi. Bu kapsamda ilçemizdeki 102 erkek berberi ile 60 bayan kuaföründe, açılış öncesinde dezenfekte işlemi yapılmıştır.

    Ayrıca vatandaşlarımızdan bizlere yoğun olarak gelen talepler doğrultusunda maske ihtiyacının karşılanması noktasında da önemli bir çalışmaya imza atarak ücretsiz maske dağıtımına başladık. Dağıtılan maskeler geçtiğimiz günlerde hammaddesi devlet okulundan karşılanan, işçiliği ise personelimiz tarafından yapılan 220 bin adet maskenin üretilen ilk kısmıdır. Önümüzdeki günlerde de maske dağıtımımız devam edecektir ve vatandaşlarımız Çarşı Atik Camii, İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı, site kavşağı, Nurhak Garajı, açık pazar alanı, ve belediye otoparkı olmak üzere 6 ayrı noktada oluşturduğumuz stantlarda maskelerini ücretsiz olarak alabilirler."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow