hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elbistan'da çöp taksiler hizmete başladı

    Elbistanda çöp taksiler hizmete başladı
    expand

    Elbistan'da çöp taksiler hizmete başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KOÇ/ELBİSTAN(Kahramanmaraş), (DHA)- KAHRMANMARAŞ'ın Elbistan Belediyesi, dar sokaklarda ve mesire alanlarında çöplerin toplanabilmesi için çöp taksi uygulaması başlattı. Uygulama ile vatandaşın talebi durumunda biriken çöplere anında müdahale edilecek.

    Elbistan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde kullanılmaya başlanan çöp taksi adı verilen kamyonetle çöpler anlık olarak alınırken, büyük çöp araçlarından kaynaklanabilecek olası trafik aksamalarının da önüne geçilmesi hedefleniyor.

    Elbistan Belediyesi’nden yapılan açıklamada, çöp taksinin daha temiz bir Elbistan için yeni bir hizmet olduğu belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

    "5 adet çöp taksi çalışmaya başladı. Çöp taksi uygulaması ile büyük kamyonların girmesi zor olan ara sokaklara, mesire alanlarına daha kolay ve hızlı bir şekilde müdahale edeceğiz. Aracımızın küçük ve seri olmasından dolayı olumsuzluğun yaşandığı bölgeye daha hızlı ulaşıp sorunun çözülmesini sağlayacağız. Şehir içindeki dar caddelerimizde büyük çöp kamyonlarının oluşturacağı trafik aksamalarının da önüne geçmiş olacağız. Aynı zamanda mobil ekip olarak hizmet veren çöp taksi araçlarımız, vatandaşlarımızın biriken çöpleri 0552 464 46 46 numaralı WhatsApp ihbar hattına bildirmeleri halinde anında müdahale edilerek alınacaktır. İlk etapta 5 adet olarak hizmet veren çöp taksi araçlarımız ihtiyaç yoğunluğuna göre sayıları artırılacaktır. Ayrıca temizlik işleri müdürlüğümüzde 3 adet yeni çöp kamyonu daha hizmet vermeye başlamıştır. Elbistan’ımız da çöpü alınmamış sokak kalmayacak. Şehrin temizliği bizim en hassas olduğumuz konulardan biri; çünkü halkın sağlığıyla ilgili. Elbistan’ın temizliği, bu şehirde yaşayan, bu şehre konuk gelen herkesin sorumluluğudur. Hemşerilerimizin de bu konuda duyarlı olmalarını ve desteklerini bekliyoruz. Şehrimizi hep birlikte temizleyelim ve temiz tutalım. ‘En iyi temizlik, kirletmemektir’ anlayışıyla Elbistan daha temiz olacağına inanıyoruz."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow