hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elbistan'da kedilere özel park yapıldı

    Elbistanda kedilere özel park yapıldı
    expand

    Elbistan'da kedilere özel park yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ın Elbistan Belediyesi, sokak kedileri için özel bir park yaptı. Sokaktaki kediler ekipler tarafından toplanarak bu parka getirilecek.

    Ceyhan Nehri kenarına 100 metrekarelik bir alana yapılan kedi parkında sıcak ve soğuk havalarda barınabileceği küçük kulübeler yer alıyor.

    Kedi park projesiyle Elbistan Belediyesi'nden yapılan açıklamada parkın tel çitle çevrilerek dışarıdan gelecek tehlikelere karşı korunaklı hale getirildiği belirtilerek şöyle denildi:

    "Sokaklarda yaşayan sevimli dostlarımız kediler için bir site oluşturuldu. Sığınacak yer ve yiyecek bulamayan kedilerin korunması amacıyla adalar bölgesinde 100 metrekarelik bir alanı kedi parkına dönüştürdük. Buraya ahşaptan yapılan çok sayıda yuvanın yer aldığı adeta bir site inşa edildi. Bu parka düzenli olarak yem ve su da bırakarak dünyamızı paylaştığımız bu sevimli canlılara sahip çıkağız. Kediler, soğuktan fazlasıyla etkilenebilen ve donma tehlikesi yaşayan canlılar. Biz de önümüzdeki günlerde sokak kedilerini toplayarak bu parka yerleştireceğiz. Kentteki sokak kedilerinin her mevsim daha rahat ortamda yaşamalarını sağlamayı hedefliyoruz."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow