hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Güngör, kültür elçilerini ağırladı

    Güngör, kültür elçilerini ağırladı
    expand

    Güngör, kültür elçilerini ağırladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- ULUSLARARASI staj programı kapsamında 34 ülkeden 41 öğrenci Kahramanmaraş'a geldi. Öğrencileri meclis salonunda ağırlayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, "Siz aynı zamanda Kahramanmaraş’ın kültür elçilerisiniz. Dünya medeniyetlerine ev sahipliği yapmış, kadim şehrimize hoş geldiniz” dedi.

    Türkiye Belediyeler Birliği Localinternatioal Uluslararası Yerel Yönetimler Staj Programı çerçevesince kente gelen öğrencilerle meclis salonunda bir araya gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, öğrencilere güzel bir program geçirmeleri dileklerini iletti. Kahramanmaraş'ın Hitit’ten Roma’ya, Bizans’tan Selçuklu’ya, Osmanlı’dan günümüze dünya medeniyetlerine ev sahipliği yapmış uygarlıkların beşiği kadim bir şehir olduğunu ifade eden Güngör, İstiklal Savaşı'nın ilk büyük şanlı direnişinin de bu topraklarda gerçekleştiğini, aynı zamanda Kahramanmaraş'ın Türkiye’nin İstiklal Madalyalı ilk ve tek şehri olduğunu kaydetti. Başkan Güngör, konuşmasına şöyle devam etti:

    "Bu seyahatinizde hem Kahramanmaraş’ımızı tanıyacaksınız hem de Kahramanmaraş’ımızı tanıtacaksınız. Siz Kahramanmaraş’ın kültür elçilerisiniz. Eğitim hayatınız devam ediyor. Bu süreçleri tamamladıktan sonra ülkelerinize, şehirlerinize vefa gösterin. Ülkeleri ve şehirleri yükseltecek, ayağa kaldıracak olanlar gençlerdir. Bunu unutmayın. 2 gün size ev sahipliği yapacağız. Bu süreçte Kahramanmaraş’ımızın dünyada benzersiz olan dondurmasını tadacaksınız. Fotoğraf çekilebileceğiniz bol bol tarihi ve doğal güzelliklerimiz var. Müzelerimizi gezeceksiniz. Hepinize tekrar hoş geldiniz diyorum. Sizi Kahramanmaraş’ta ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow