hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kahramanmaraş Tarım Fuarı açıldı

    Kahramanmaraş Tarım Fuarı açıldı
    expand

    Kahramanmaraş Tarım Fuarı açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ 5'inci Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı açıldı.

    Tarım makineleri ve teknolojilerinden hayvancılık teknolojileri ve süt endüstrisine, tohumculuktan örtü altı yetiştiricilik ve modern meyveciliğe, fide ve sera teknolojilerinden sulama sistemlerine, gübreden zirai ilaca, projelendirme ve ambalajlamaya kadar geniş bir katılımcıyı misafir eden fuar, Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde (KAFUM) düzenlenen törenle açıldı. Kahramanmaraş Valiliği, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenen fuarın açılış töreninde konuşan Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Erol Özkan, lise dönemlerinde arkadaşlar arasında ülkenin gelişmesi ve zenginleşmesi için 'Tarım mı önemli, sanayi mi önemli?' diye münazaralar yaparken hep sanayinin en plana çıktığını söyledi. Ancak gelinen noktada tarım olmadan, tarımın itici gücü olmadan tek başına sanayinin bir ülkeyi kalkındırması çok zor olduğunu ifade eden Özkan, "Dünyanın kalkınmış 20 ülkesine baktığımızda 16 ülkesinin tarımda da, hayvancılıkta da çok ileri olduğu görülüyor. Dünya nüfusunun giderek artması ve insanların refah seviyesinin artışıyla birlikte kaliteli gıda ihtiyacının artması nedeniyle bugünkü mevcut dünya üretiminin yüzde 70 civarının acilen artırılması gerekiyor. Dolayısıyla tarımın stratejik önemi giderek artıyor. Kahramanmaraş, bu açıdan ülkemizde örnek illerden bir tanesi" diye konuştu.

    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanvekili Arif Şen de belediye olarak kentte üretime dayalı bir ekonomi hedeflediklerini söyledi. Bu kapsamda belediye olarak tarımsal altyapı ve sulama hizmetlerini öncelikli olarak desteklediklerini kaydeden Şen, "Ayrıca bitkisel üretime de destek vermekteyiz. Fidan desteklemeleri kapsamında yüzde 60 hibe oranıyla, 614 bin adet zeytin, 220 bin adet ceviz, 23 bin adet ivme fidanı olmak üzere toplam 855 bin adet fidan dağıtımı gerçekleştirilmiştir. 735 bin adet çilek fidesi, yüzde 80 hibeli yaklaşık 1980 adet Maraş Biberi ve 385 bin adet kapya biber olmak üzere fide dağıtımı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Hayvansal üretimi destekleme anlamında da 77 adet düve desteği ve yüzde 60 hibeli toplam 7 bin 650 adet ana arı desteği çalışmaları yürütüyoruz" dedi.

    Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Mehmet Kocabaş ile Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun'un konuşmasının ardından kesilen kurdele ile fuarın açılışı yapıldı. Açılıştan sonra davetlilere fuarı gezdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow