hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kahramanmaraşlı iş insanlarından 1000 fidan bağışı

    Kahramanmaraşlı iş insanlarından 1000 fidan bağışı
    expand

    Kahramanmaraşlı iş insanlarından 1000 fidan bağışı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO), Kahramanmaraş ve Hatay’da çıkan yanan ormanlık alanların ağaçlandırılmasına katkı sağlamak adına 'Yarına nefes ol' kampanyası başlatarak Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü'ne 1000 fidan bağışında bulundu.

    KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu, başlattıkları kampanya kapsamında yönetim kutulu ile birlikte Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç'u ziyaret edip hem geçmiş olsun dileklerini iletti hem de yangınla mücadelede gösterdikleri gayretten dolayı tebrik etti.

    Ziyaret sonumda bir açıklama yapan Balcıoğlu, ‘Yarına nefes ol’ adında bir fidan bağış kampanyası başlattıklarını belirterek, "Hem Kahramanmaraş’ımızda hem de Hatay’ımızda malum bir yangın geçirdik. Büyük bir yangın oldu. Bu yangın ciğerlerimizi yaktı ve bizi derinden üzdü. Üstelik ormanlık alandaki canlılarda heba oldu. Ama sevindiğimiz bir şey var ki çok şükür can kaybımız olmadı. Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımızla ne yapabilirizi konuşurken biz böyle bir kampanya başlatmayı uygun gördük. Bu kapsamda işe 1000 ağaç dikerek başladık. İnşallah bu hafta sonu ciddi bir miktarda ağaç dikimi için kampanyamızı tamamlayacağız. Kampanyaya destek veren ve verecek olan tüm hemşerilerimize şimdiden teşekkür ediyoruz. Bu kampanya ilerleyen zamanlarda herkesin daha rahat nefes almasına vesile olacak" dedi.

    "YANAN ALANLARI ESKİ HALİNE GETİRECEĞİZ"

    Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç ise Şahin Balcıoğlu ve yönetimine teşekkür ederek, "Malumunuz son günlerde orman yangınları çok gündemde. Bizde arkadaşlarımızla ve personellerimizle yangınları büyümeden önlemek için büyük bir mücadele veriyoruz. Bu yangınların tekrarlanmamasını istiyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konularda duyarlı olması bizim için çok önemli. Özellikle bu kurak havalarda, rüzgârlı havalarda ateş yakmamalarını, ateş gördüklerinde ise 177 veya 112'yi aramaları bizim için çok önemli erken müdahale için.  Bu kapsamda Türkiye genelinde 11 Kasım'da ağaçlandırma günümüz var. Yanan sahalarda toprak hazırlığı işlerine başladık. Eğer havalarda uygun olursa, fidanlarımızı toprakla buluşturacağız. Yanan bölgeleri biz zaten fidan ile buluşturup tekrardan yeşil hale getiriyoruz. Vatandaşlarımız bu konuda müsterih olsun. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü olarak yılda 5-6 milyon fidan dikiyoruz. O yanan alanları da eski haline getireceğiz. Herkes müsterih olsun, o bölgeler başka amaçlarda kullanılacakmış gibi düşünceler oluşmasın" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow