hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kahramanmaraş'ta 156 bin 200 fidan dikildi

    Kahramanmaraşta 156 bin 200 fidan dikildi
    expand

    Kahramanmaraş'ta 156 bin 200 fidan dikildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- 11 KASIM Milli Ağaçlandırma Bayramı'nda Kahramanmaraş'ta 28 noktada 156 bin 200 fidan toprakla buluşturuldu.

    Fidanların toprakla buluşturulduğu noktalardan biri olan Çınarlı Mevkii'nde Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü'nce tören düzenlendi. Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Erol Özkan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hanifi Toptaş, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, daire amirleri ile vatandaşların katılımıyla gerçekleşen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

    "2.5 MİLYON FİDAN DİKMEYİ HEDEFLİYORUZ"

    Daha sonra bir konuşma yapan Kahramanmaraş Orman Bölge Müdür Yardımcısı Orhan Çatalçam, Türkiye’nin yaklaşık yüzde 28.8’ini ormanların oluşturduğunu ve Türkiye'nin dünyada orman varlığını arttıran 3’üncü ülke olduğunu söyledi. Kahramanmaraş'ın yüzde 36’sının da orman ile kaplı olduğunu belirten Çatalçam, "Bugün Kahramanmaraş il genelinde 28 noktada bin 328 dönüm alanda 156 bin 200 fidan dikimi gerçekleştirdik. Yıl sonu itibariyle de Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü olarak, 2 buçuk milyon fidan dikmeyi hedefliyoruz" dedi.

    Konuşmaların ardından törene katılan davetliler fidanları toprakla buluşturdu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow