hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kahramanmaraş'ta 3 OSB'nin merkezi atık su arıtma tesisi için ilk imzalar atıldı

    Kahramanmaraşta 3 OSBnin merkezi atık su arıtma tesisi için ilk imzalar atıldı
    expand

    Kahramanmaraş'ta 3 OSB'nin merkezi atık su arıtma tesisi için ilk imzalar atıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ Ticaret ve Sanayi Odası’nın (KMTSO) girişimleriyle sanayi alanlarının Organize Sanayi Bölgesi (OSB) statüsüne kavuşturulmasıyla birlikte kurulan 3 yeni OSB için merkezi endüstriyel atık su arıtma tesisi dolayısıyla ilk imzalar atıldı.
    Aksu, Erkenez ve Türkoğlu-2 OSB'deki fabrikalardan çıkacak atık suların arıtılması amacıyla kurulacak olan merkezi endüstriyel atık su arıtma tesisinin ilk aşaması olan fizibilite çalışmaları KMTSO ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından yürütülecek. Bu kapsamda KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu ile DOĞAKA Genel Sekreteri Oğuz Alibekiroğlu arasında fizibilite destek sözleşmesi imzalandı. Balcıoğlu, projenin Kahramanmaraş için çok önemli olduğunu ifade ederek, "Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’ın talimatıyla milletvekillerimizin gayreti ve sonunda da AK Parti Grup Başkan Vekili  Mahir Ünal beyin desteği ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden yasa olarak geçen OSB’lerimiz kimliklerini kazandı. Şimdi sıra arıtmaya geldi. Arıtma için de doğru karar vermek adına fizibilitesini hazırlayıp doğru verilerle yola çıkmak için DOĞAKA’nın desteği ile hazırlıklarımızı yapacağız. En kısa zamanda da ortak arıtma tesisimizi kurup bu işi noktalayacağız. Ben bu konuda destekleri için DOĞAKA Genel Sekreterimiz Oğuz Beye teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş için olabilecek güzel işlerden bir tanesine daha bugün başlıyoruz. İnşallah sonu da hayırla bitecek" diye konuştu.
    DOĞAKA Genel Sekreteri Oğuz Alibekiroğlu ise artırma tesisinin Kahramanmaraş’ın uzun zamandır gündeminde olan bir konu olduğunu ifade ederek, "Nihayetinde OSB’lerle ilgili ilan sürecinin tamamlanmasıyla sıradaki işimiz olan arıtma tesisinin bugün ilk adımını atmış bulunuyoruz. Bu sürecin Kahramanmaraş halkına, sanayicisine hayırlı olmasını diliyorum. Sayın başkanımıza da bu konudaki özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow