hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kahramanmaraş'ta Adalet Ormanı'nın ilk fidanları dikildi

    Kahramanmaraşta Adalet Ormanının ilk fidanları dikildi
    expand

    Kahramanmaraş'ta Adalet Ormanı'nın ilk fidanları dikildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- ORMAN Haftası nedeniyle Kahramanmaraş'ta 'Adalet ormanı' oluşturdu ve ormanın ilk fidanları törenle dikildi.

    Adalet ormanı; Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ile Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kahramanmaraş-Göksun Karayolu üzerinde 30 dönümlük alanda oluşturuldu. Ormana ilk fidan dikme törenine; Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, Onikişubat Kaymakamı Serdar Polat, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alparslan Altıntaş, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bülent Sertpolat, sivil toplum örgütü temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

    Törende konuşan İlker Yazıcı; adalet ormanının hükümlülerin cezalarının infazında kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırılma yükümlülüğü kapsamında Orman Bölge Müdürlüğü, Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında sağlanan işbirliğiyle oluşturulduğunu söyledi. Yazıcı, "Kısa sürede bu bölgenin dikilen ağaçların büyüyüp gelişmesiyle çok daha farklı bir görünüme sahip olacağını hep birlikte göreceğiz. Kamuda insan emeğine dayalı iş gücüne katkısıyla topluma ve doğaya faydalı olan bu projenin hükümlülerimiz, öğrencilerimiz ve tüm katılımcılar için ağaç sevgisi ve çevreye olan duyarlılığın artırılması noktasında fayda sağlamasını ümit ediyoruz" dedi.

    Orman Bölge Müdürü Alparslan Altındaş ise Ormancılık Haftası kapsamında halka fidan dağıtma, fidan dikme gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirildiklerini ve hafta kapsamında bu tür faaliyetlerin devam edeceğin söyledi.

    Konuşmaların ardından 500 fidan toprakla buluşturuldu.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow