hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kahramanmaraş'ta foto safari

    Kahramanmaraşta foto safari
    expand

    Kahramanmaraş'ta foto safari

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (KAFSAD) ve Kahramanmaraş Dağcılık Derneği (MADOSK), uğur böceklerinin koloni halinde yaşadığı 2 bin 500 metre yüksekliğindeki Uludaz Tepesi'ne foto seferi düzenledi.

    Sır Mahallesi sınırlarında yer alan Uludaz Tepesi'nin sakinlerinin koloni hainde yaşadığı uğur böcekleri özellikle fotoğraf sanatçılarının ilgisini çekiyor. Halk dilinde uç uç böceği, gelin böceği, uğur böceği, cennet böceği, 7 noktalı uğur böceği gibi birçok isimle de bilinen ve adına festivaller düzenlenen uğur böcekleri için son olarak foto safari düzenlendi. KSÜ'den öğretim üyelerinin de yer aldığı safaride fotoğrafçılar uğur böceklerin fotoğraflarını çekip, manzaranın da tadını çıkartı.

    Bir açıklama yapan KAFSAD ve MADOSK, fotoğraf tutkunlarının uğradığı önemli yerlerden birinin Uludaz Tepesi olduğu belirtildi. Uğur böceklerinin zarar görmemesi için ziyaretçilerin tepeye araçlar kullanmadan yürüyerek çıkmaları yönünde uyarıldığı açıklamada şöyle denildi:

    "2007 Yılından beri ziyaret ediyoruz. Kahramanmaraş’ın önemli bir doğal güzelliklerinden biri de burasıdır. Buraya geldiğimizde ziyaretçilere kısa bir eğitim vererek böceklere hiç zarar vermemeye çalışıyoruz."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow