hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kahramanmaraş'ta gazetecilere drone eğitimi

    Kahramanmaraşta gazetecilere drone eğitimi
    expand

    Kahramanmaraş'ta gazetecilere drone eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ Gazeteciler Cemiyeti ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) işbirliği ile kentteki gazetecilere drone eğitimi verildi. Eğitim sonunda yapılan sınavı geçenlere Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü onaylı drone ehliyeti verilecek.

    Droneların gazetecilikte de çok sık kullanılmaya başlamasıyla birlikte Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti de üyelerinin droneu profesyonel olarak kullanmaları için bir proje hazırlayarak DOĞAKA'ya sundu. Proje DOĞAKA tarafından kabul edilip ihalesi yapıldı.

    İhaleyi alan firmanın görevlendirdiği Makine Mühendisi ve Drone Eğitmeni Taha Yasin Kapucu tarafından Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 2 gün süren eğitim düzenlendi. Gazetecilerin yanı sıra okulun gazetecilik bölümüne görevli öğretmenlerinde katıldığı eğitimde Kapucu tarafından kursiyerlere droneların teknik özellikler, kullanılırken, fotoğraf ve görüntü çekerken nelere dikkat edileceği konusunda uygulamalı olarak eğitim verildi.

    25 kursiyerin katıldığı eğitimin onunda sınav yapıldı. Sınavda başarılı olanlara Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü onaylı drone ehliyeti verilecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow