hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kahramanmaraş'ta otobüslere temassız banka kartlarıyla kullanılabilcek

    Kahramanmaraşta otobüslere temassız banka kartlarıyla kullanılabilcek
    expand

    Kahramanmaraş'ta otobüslere temassız banka kartlarıyla kullanılabilcek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ Büyükşehir Belediyesi, KahramanKart mobil uygulamasını yenileyip, otobüslerde temassız banka ve kredi kartı kullanma dönemini hayata geçirdi.
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, bir otelde gerçekleştirdiği toplantı ile 'Yeni KahramanKart Mobil Uygulaması', 'SMS ile KahramanKart Dolumu' ve 'Temassız Banka Kartları ile Toplu Taşıma Ödemesi' uygulamalarının tanıtımını yaptı. Yeni dönemde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından IOS ve Android telefonlarda kullanılabilen KahramanKart isimli mobil uygulamanın yeni versiyonu kullanıma sunuldu. Mobil uygulama sayesinde toplu taşıma seferleri takip edilebilirken, uygulamanın kurulu olduğu NFC özellikli telefonlar ile otobüse biniş gerçekleştirilebiliyor. Aynı zamanda uygulama ile KahramanKart'ta bakiye azaldığında belirlenecek tutarda otomatik yükleme yapılması için talimat da verilebiliyor.
    Yeni akıllı ulaşım çözümleri kapsamında, KahramanKart'lara SMS ile bakiye yükleme imkânı da sağlanıyor. Vatandaşlar, KahramanKart bilgilerini ve yükleyecekleri tutarı SMS atarak, kart dolumunu kolayca gerçekleştirilebiliyor.  Bunun dışında Kahramanmaraşlılar ve şehri ziyaret edenler için alternatif bir ödeme imkânı da sunuluyor. Artık temassız özelliği taşıyan banka ve kredi kartlarıyla belediye araçlarında ve özel halk otobüslerinde toplu taşıma ödemesi yapılabilecek. 
    Hayata geçirilen yeni uygulamalar hakkında bilgi veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Arif Şen, akıllı uygulamaların kayıt dışı ekonomiyi küçülttüğünü, vergi kaybını engellediğini söyledi. Akıllı uygulamaların en önemli özelliğinin vatandaşa hız ve pratiklik sağlamak olduğuna dikkat çeken Şen, "Belediye olarak 'Toplu Taşımada Temassız Banka Kartı ile Biniş' uygulaması Türkiye'de yaygınlaşmaya Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile devam ediyor. Hem vatandaşımız hem de ziyaretçilerimiz yeni akıllı uygulamalar ile çok daha rahat edecek. Şehrimize hayırlı olsun" diye konuştu.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow