hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kahramanmaraş'ta şehit aileleri ve gaziler bowling turnuvasında buluştu

    Kahramanmaraşta şehit aileleri ve gaziler bowling turnuvasında buluştu
    expand

    Kahramanmaraş'ta şehit aileleri ve gaziler bowling turnuvasında buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- TÜRKİYE Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi'nin organizasyonu ile kente gelen şehit ailesi ve gazilerden oluşan yaklaşık 150 kişi bowling turnuvasında buluştu.

    Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü nedeniyle Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği'nin 32 şubesi Kahramanmaraş'a davet edildi. Kahramanmaraş Valiliği ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle gerçekleşen organizasyonda 2 gün şehirde kalacak olan şehit ailesi ve gazilerden oluşan 150 kişilik grup ilk gün bowling turnuvasına katıldı. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık'ın da katıldığı turnuvada şehit aileleri ve gaziler gönüllerince eğlenip stres attı.

    Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü etkinliklerine katılmaktan mutlu olduğunu ifade eden Mustafa Işık, "Şehit aileleri ve gaziler için de bu kutlamalar çok önemli. Birlik, beraberliği sağlama adına aynı zamanda tek madalyalı şehrimiz olan Kahramanmaraş’ın kahraman unvanının verilmesi de bu etkinliklerde bizi de çağırmaları bizleri de onore etti. İnşallah bu ülkeye kötü günleri bir daha yaşatmasın ama maalesef yaşadığımız coğrafyada her an her şey olabilir. Burada olmaktan ve Kahramanmaraş’ın misafiri olmaktan mutluyuz" diye konuştu.

    Programın ev sahibi Kahramanmaraş Şube Başkanı Yunus Karaman ise Türkiye'nin değişik yerlerinden şehit aileleri ve gazileri ağırladıkları için mut olduklarını belirterek unları söyledi:

    "Türkiye’nin çeşitli yerlerinden kalktılar ve geldiler. Kahramanmaraş’ın kurtuluş coşkusuna ortak olmalarını ve burada bayram nasıl kutlanır onu göstermek istedik. Tabii bu arada da çeşitli etkinliklerde yaptık. Bu etkinliklerden birisi de bowling turnuvası oldu. Zaten bu insanlar bir acıyı yaşayan insanlar. Evlatlarını toprağa vermişler. Gaziler uzuvlarını kaybetmişler. Burada da bir nebze olsun eğlendirelim istedik. Hepsine geldikleri için çok teşekkür ediyorum. Bu programımızı yapmamızda destekleri olan Sayın Valimiz Vahdettin Özkan’a Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ediyorum. Bizleri buralara kadar gelip onurlandıran 32 şube başkanımıza ve gelen şehit ailelerimize, gazilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow