hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kahramanmaraş'ta şehit ailelerine devlet övünç madalyası verildi

    Kahramanmaraşta şehit ailelerine devlet övünç madalyası verildi
    expand

    Kahramanmaraş'ta şehit ailelerine devlet övünç madalyası verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ Valiliği tarafından düzenlenen bir törenle 12 şehit ailesine devlet övünç madalyası ve beratı verildi.

    Bir tesiste düzenlenen törene Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, Garnizon Komutanı Albay Adnan Köşker, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, şehit aileleri ve gaziler ile davetliler katıldı.

    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Özkan, şehitlerin milletin birliği, bütünlüğü ve bekası için canını feda ettiğini söyledi. Törenin tüm Türkiye'de aynı anda yapıldığını, devlet övünç madalyası ve beratının bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından devletin bir şükran ifadesi, milletin teveccühünün bir ifadesi olarak şehitlerin yakınlarına ve gazilere verildiği belirten Özkan şunları söyledi:

    "Bu memleketin değerlerinin yaşaması ve değerlerinin bütün dünyada bilinir olması gelecek nesil aktarması için en büyük fedakarlık yapmış olanlar şehitlerimizdir. Şehitlerimiz e olmasa bugün belki burada olmayacaktık. şehitlerimiz sayesinde memleketimizin birliği ve bütünlüğü, devletimizin bekası sağlanmaktadır. Sizlere ne mutlu ki böylesine memleketin harcı olan, memleketin birliği ve bütünlüğünün ifadesi olan bir aile efradına sahipsiniz."

    Daha sonra Vali Vahdettin Özkan; şehitler Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Çetinkaya, Jandarma Astsubay Çavuş  Mustafa Gökçeli, Jandarma Uzman Onbaşı Uğur Kartal, Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Ece, Jandarma Uzman Çavuş Mesut Polat, Jandarma Uzman Çavuş Hakan Duyğal, Jandarma Uzman Çavuş Numan Öksüz, Jandarma Ulaştırma Er Mücahit Şimşek, Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Çam, Piyade Sözleşmeli Er Onur Deniz, İstihkam Uzman çavuş Orhan Sürmen, Piyade Sözleşmeli Er Cumaali Akçal'ın yakınlarına devlet övünç madalyası ve beratı verdi.

    Bu sırada bazı şehit yakınları gözyaşlarına hakim olmadı. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından yenilen iftar yemeği ile tören sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow