hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kahramanmaraş'ta sokağa çıkamayan yaşlılara ekmek ve gıda yardımı

    Kahramanmaraşta sokağa çıkamayan yaşlılara ekmek ve gıda yardımı
    expand

    Kahramanmaraş'ta sokağa çıkamayan yaşlılara ekmek ve gıda yardımı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ta koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları yasak olan 65 yaşın üstündeki vatandaşlara Onikişubat Belediyesi tarafından ekmek ve yardım kolileri götürülüyor. Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, dışarı çıkamayan yaşlıların belediye ile irtibata geçmesi durumunda gerekli ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi.

    İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge ile sokağa çıkmaları yasaklanan, ihtiyaçlarının karşılanması için 112, 155 ve 156 numaralarını arayarak yardım isteyen yaşlılara bir destek de Onikişubat Belediyesi'nden geldi. Belediye, periyodik aralıklarla evinden çıkamayan 65 yaşın üstündeki kişilere ekmek, yardım kolisi ile ıslak mendil ve kolonya gibi dezenfektan malzemeleri göndermeye başladı.

    Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 65 yaşın üstündekilere bir telefon kadar yakın olduklarını söyledi. Mahçiçek, "Büyüklerimize sahip çıkmak bizim örfümüzde ve dinimizde birinci önceliktir. Onların huzuru, refahı bizlere düşen en büyük vazifedir. Devletimiz 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmasını yasaklayarak, en büyük risk grubunda olmalarından dolayı aslında onları korumaya almış oldu. Büyüklerimizden bu kurala riayet etmelerini istirham ediyoruz. Bizler onların her ihtiyacını karşılamak için gece-gündüz gayret ediyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow