hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KSÜ'de ilk kornea nakli yapıldı

    KSÜde ilk kornea nakli yapıldı
    expand

    KSÜ'de ilk kornea nakli yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde ilk defa kornea nakli yapıldı.

    Vefat eden 2 kişinin yakınları tarafından bağışlanan kornealar, 10 yıl önce bir enfeksiyon nedeniyle görme yetisini kaybeden Ali Akkök (83) ile bir kaza sonrası gözünü kaybeden Abdullah Kiraz'a (64), KSÜ Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gökhan Özdemir ve ekibi Dr. Öğretim Üyeleri Ali Meşen ve Abdullah Beyoğlu tarafından kornea nakli yapıldı. Yapılan naklin KSÜ'de bir ilk olması nedeniyle Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, nakli yapan ekipler birlikte basın toplantısı yaptı.Kornea naklinin Türkiye'de uzun zamandır yapıldığını ancak bunun Kahramanmaraş'ta bir ilk olması açısından çok önemli olduğunu belirten Can, "Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Gökhan Özdemir,  Dr. Öğretim Üyelerimiz Ali Meşen, Abdullah Beyoğlu ile bu doktor arkadaşlarımıza destek olan ekibine teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra kısmi kornea nakli ameliyatlarını da yapmanın hazırlığı içerisindeyiz. Yine göz bankaları kurma çalışmamız var, Kahramanmaraş’ı kornea nakli merkezi haline getirmek için çabalıyoruz" dedi.

    Prof. Dr. Gökhan Özdemir ise göz hastalıkları kliniğinin uzun yıllardır Kahramanmaraş’ta hizmet verdiğini ve gözle ilgili her türlü ameliyatı yıllardır başarıyla yaptıklarını söyledi. İlk defa kornea nakli yaptıklarını ve nakil yapan hastalarının sağlık durumlarının çok iyi olduğunu belirten Özdemir, "Önceden bu hastalarımızı şehir dışına göndermek mecburiyetinde kalıyorduk. Şehir dışına çıkan arkadaşlarımız da hem dışarıda mağdur oluyorlar hem de sıraya girmek zorunda olduklarından dolayı tedaviye hemen ulaşamıyorlardı. Ancak biz bu ameliyatı burada yaptığımızdan dolayı bundan sonra bu hastalarımıza daha kısa sürede tedavi fırsatı sunacağız. Hem hastalarımız için büyük bir kolaylık olacak ve bu bölgede ki hastalarımızın yaşam kalitesinin artacağını ümit ediyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow