hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Külahıma anlat' 8 Temmuz'da vizyona giriyor

    Külahıma anlat 8 Temmuzda vizyona giriyor
    expand

    'Külahıma anlat' 8 Temmuz'da vizyona giriyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KOÇ/KAHRAMMANMARAŞ, (DHA)- DÜNYACA ünlü Maraş dondurmasının hikayesini anlatacak olan 'Külahıma anlat' komedi filmi 8 Temmuz'da vizyona giriyor. Başrollerini Tuğba Özay, Okan Karacan, Naci Taşdöğen ve Max Bendo'nun paylaştığı filmin yapımcısı Cüneyt Şentürk, son zamanlarda komedi filmlerinde çok fazla sinkaf olduğunu belirterek, "İzlerken en azından çocuğunun yanında başını eğmeyen bir anne baba olacak" dedi.

    Çekimleri 2021'in sonlarında yapılan, senaryosunu Banu Şentürk'ün yazdığı, Ahmet Karaağaç'ın yönetmen koltuğunda oturduğu 'Külahıma anlat' komedi filminin vizyon tarihi belli oldu. İlk fragmanı da yayınlanan filmle ilgili Cüneyt Şentürk, filmin ana sponsoru olan dondurma firmasının yönetim kurulu üyesi Erdal Kanbur ile bir basın toplantısı düzenledi.

    6 Temmuz'da İstanbul'da filme yaraşır bir gala düzenleyeceklerini, 8 Temmuz'da da filmin tüm Türkiye'de vizyona gireceğini belirten Şentürk, çekimler sırasında kendilerinin çok eğlendiğini, insanların da izlerken eğleneceğini söyledi. Filmde, Kahramanmaraş'ın en değerli ürünlerinden biri olan Maraş Dondurması'nı anlatıldığını ifade eden Cüneyt Şentürk, filmin vizyona girecek olmasından dolayı da çok heyecanlı olduklarını kaydetti.

    "EŞİYLE, ARKADAŞIYLA İZLEDİĞİ ZAMAN YÜZLERİ KIZARMAYACAK"

    Cüneyt Şentürk, 'Külahıma anlat' filminin komedi filmi olduğunu ancak sinkafın yer almadığını söyledi. Şentürk, şöyle devam etti:

    "İnsanlar ailesiyle, 7 yaşında çocuğuyla bu filmi izleyebilecekler. Çünkü biliyorsunuz çok fazla sinkaf oluyor komedi filmlerinde. Biz aile komedisi yaptık ve Kahramanmaraş'ın örf ve adetlerine uygun bir şekilde yaptık. Zaten afişimize bile bir Kahramanmaraş komedisi yazdık Kahramanmaraş'ın ne kadar değerli olduğunu insanlara göstermek için. Ama 'Hiç yok' da diyemeyiz, aileler arasında ağızdan çıkan bazı laflar ve bunları işledik zaten projede. Ama önemli olan bunu çok belden aşağı vermemek ve insanları rahatsız etmemek. İzlerken en azından çocuğunun yanında başını eğmeyen bir anne baba olacak. Ya da eşiyle, arkadaşıyla izlediği zaman yüzleri kızarmayacak bir proje olacak. Zaten insanlar gülmeye, eğlenmeye hasret. Kendim de müzisyen olduğum için fıkır fıkır çok güzel müzikler yaptık. Hatta 'Maraş senin yazın var' türküsünü de Adanalı sanatçı arkadaşım Şafak Sönmez'in yorumuyla yer verdik. 'Dere boyu kavaklar' türküsünü de kendim seslendirdim. Yani insanlar çok büyük keyif alacak hem müzikleriyle hem de filmin konusuyla." 

    Erdal Kanbur ise, Kahramanmaraş'ın ve Maraş Dondurması'nın tanıtımı için her türlü projeye destek verdiklerini ve bu filminde bunlardan biri olduğunu söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow