hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Resimle adaleti en iyi anlatanlar ödüllendirildi

    Resimle adaleti en iyi anlatanlar ödüllendirildi
    expand

    Resimle adaleti en iyi anlatanlar ödüllendirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ Cumhuriyet Başsavcılığı, Kahramanmaraş Barosu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ilköğretim ve lise öğrencileri arasında düzenlenen 'Adalet' temalı resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri törenle verildi.

    Kahramanmaraş Adalet Sarayı'nın kafeteryasında sosyal mesafe kurallarına göre düzenlenen ödül töreninde konuşan Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, toplumun olmazsa olmaz kavramları olduğunu, bu kavramların en önemlisinin de adalet olduğunu söyledi. Aileden topluma, toplumdan devlete insanın içinde var olduğu her yapının adalet üzerinde yükselip hayat bulduğunu kaydeden Yazıcı, şöyle devam etti:

    "Adalet var olduğu müddetçe devlette var olur. Adaletin olmadığı yerde anarşi ve kaos olur. Adalet devletlerin bekası hususunda değil küresel ölçekte sorunlarında en önemli anahtar kavramıdır. Adalet sadece meydana gelen bir haksızlık sonrasında hakkı tesis etmek değildir. Çatışma ve uyuşmazlıkların daha oluşmadan önüne geçilmesi için toplumun tüm kesimlerince adalet kavramının anlaşılması ve uygulamanın ortaya konulmasında ortak bir uzlaşının sağlanması gerekir. İlgili kamu kurumlarımız ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızla adalet ve hakkaniyet kavramları üzerine çalışmalar ortaya konulması toplumsal farkındalığın arttırılmasında faydalı olacaktır. İşte bizde, değerli baro başkanımız, çok kıymetli il milli eğitim müdürümüz ile bir araya gelerek orta ve lise öğrencilerine yönelik adalet kavramını ele alan bir resim yarışmasının yukarıda izah ettiğimiz şekilde gençlerimizin kavram üzerinde durup düşünmelerini ve kavrayışları ile bir eser ortaya koyarak bir farkındalık oluşturabileceğimiz ana fikrinden yola çıkarak adalet temalı bu yarışmayı el birliği ile tertip ettik. Adalet mensupları olarak bizler ortaya çıkan resimleri görünce gerçekten çok sevindik. Kahramanmaraş Adliyesi olarak gençlerimizle gurur duyduk. Burada yarışmaya katılmak için eser sunan tüm öğrenci kardeşlerimize Kahramanmaraş Adliyesi adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

    Daha sonra ilköğretimde  ve lisede birinci olan Rümeysa Yüksel ve lisede 1'nci olan Ayşe Ragibe Keklik'e ödülleri olan çeyrek altın, resim ve kitap setini Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, 2'nci seçilen Ayşe Enkür ve Nuray Kahya’ya ödülleri olan 300 lira, resim ve kitap setini Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Turgay Çorak, 3'üncü seçilen Hasan Ali Karpuz ve Safiye Halaf’a ayrı ayrı ödülleri olan 250 lira, resim ve kitap setini Baro Başkanı Avukat Muhammed Burak Gül verdi. Ayrıca 4'üncü Yusuf Kanadıkırık ve Ebru Zişan Uzun ile 5'inci olan Emir Kadir Hamzaoğlu ve Fatma Nur Deligöz’e de resim ve kitap seti ile ödüllendirildi. Öğrencilerin ödüllerini Cumhuriyet Başsavcı Vekili Osman Gögebakan ^ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü verdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow