hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trafik ekiplerinden emniyet kemeri uyarısı

    Trafik ekiplerinden emniyet kemeri uyarısı
    expand

    Trafik ekiplerinden emniyet kemeri uyarısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ta trafik ekipleri, şehirlerarası oto terminalinden yola çıkacak otobüslerin şoförleri ve yolcularını emniyet kemelerini takmaları konusunda uyardı.

    Bayram tatili nedeniyle yollardaki denetleme ve tedbirlerini iki katına çıkaran Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri bu kapsam Kahramanmaraş Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde otobüs şoförlerini emniyet kemeri, kız ve trafik kurallarına uyma, yolcuları ise emniyet kemeleri takmaları yönünde uyardı. Birer de broşür dağıtan polisler, emniyet kemerinin hayat kurtardığını hatırlattı.

    Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Hakan Doğan, bayram tatili kapsamında denetim ve tedbirlerin devam ettiğini söyledi. Bu kapsamda yolcu otobüsü şoförlerini ve yolcuları uyarma adına çalışma yaptıklarını kaydeden Doğan, "Emniyet kemeri, trafik kazalarında yaralanma ve ölüm oranlarını yüzde 50-75 azaltıyor. O nedenle sürücülerimizde bu bilinci oluşturmak adına arefe günü seyahate çıkacak otobüslerde yolculara bu bilinçlendirme çalışmasını yapıyoruz. Yolculuğa çıkarken her birinin kemelerinin bağlı olmasını istiyoruz. Mola sonrası tekrar hareket ettiklerinde de kemelerini bağlamalarını istiyoruz. Şoförlerimizi ikaz ediyoruz yolculuğun başında. özellikle cep telefonuyla konuşmamaları, en önemlisi hız kurallarına riayet etmeleri hususunda şoförlerimizi ikaz ediyoruz" diye konuştu.  

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow