hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kıbrıs gazilerine madalya ve beraat belgesi

    Kıbrıs gazilerine madalya ve beraat belgesi
    expand

    Kıbrıs gazilerine madalya ve beraat belgesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muammer ŞEN/KARAMAN (DHA)- KARAMAN 'da, Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan 57 gaziye madalya ve berat belgesi töreni düzenlendi. Hayatını kaybeden gazilerin madalyalarını ise eşleri aldı.

    Karaman Yunus Emre Konferans salonunda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni düzenlendi. Madalya törenine Karaman Valisi fahri Meral, Karaman Belediye Başkan Vekili Ercan Çalışkan, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, Gaziler ve aileleri katıldı. Madalya töreninde konuşan Karaman Valisi Fahri Meral, ''Bugün burada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti makamı adına 57 gazimize milli mücadele madalyası ve beraat belgesi vermenin haklı gururunu yaşıyoruz. Kıbrıs Barış Harekatında şehit düşen aziz Türk milletinin evlatlarını Kıbrıs Türk halkının evlatarını, mücahitleri rahmet ve minnetle anıyoruz. Bugün ülkemizin her köşesinde şanlı bayrağımız göklerde dalgalanıyorsa eğer binlerce yıldır hür ve bağımsız yaşıyorsak ve korkmadan geleceğe umutla bakabiliyorsak bunları aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize borçluyuz.   " dedi. 

    Vali Meral'in konuşmasının ardından , Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan  57 gaziye  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası ve Beratı verildi. Kıbrıs Barış harekatına katılan ve hayatını kaybeden 8 gazinin madalyasını ise eşleri aldı.

    FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow