hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karaman'da Çanakkale Zaferinin 104'üncü yılı

    Karamanda Çanakkale Zaferinin 104üncü yılı
    expand

    Karaman'da Çanakkale Zaferinin 104'üncü yılı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muammer ŞEN/KARAMAN, (DHA) - KARAMAN’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104'üncü yıl dönümü program düzenlendi. 
     
    Cumhuriyet Parkı'nda düzenlenen programda Programa, AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Şeker ve Selman Oğuzhan Eser, CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, Cumhuriyet Başsavacısı Ali İrfan Yılmaz, daire müdürleri, gazi ve şehit yakınları ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Karaman Valisi Fahri Meral, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve Şehit Ailelerine Yardım Ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Bayat Atatürk büstüne çelenk koydu.

    Törende konuşan Jandarma Teğmen Turgut Kibrit, Çanakkale savaşının maddiyatın maneviyatı yendiği yer olma özelliği ile dünya tarihi üzerinde de büyük etkilere neden olduğunu vurgularken;  "Çanakkale savaşları asırlardır Avrupalılar tarafından sömürülen ülkelerin bağımsızlık fikrinin kuvvetlenmesine yardımcı olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale savaşlarında özellikle Anafartalar civarında askerleriyle verdiği üstün mücadele ve 276 kiloluk top mermisini sırtında taşıyan seyit onbaşı ve arkadaşlarının göstermiş olduğu kahramanlık, dünyada başka bir milletin gösteremeyeceği bir kahramanlık destanıdır." dedi.

    Çelenk koyma töreninin ardından  Vali Meral ve beraberindekiler Şehit Ailelerine Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneğini ve Şehitlikleri ziyaret etti. Karaman Valisi Fahri Meral şehitlik defterini imzalarken, şehitlikte yapılan duaların ardından şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow