hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doğu'da 19 Mayıs coşkusu

    Doğuda 19 Mayıs coşkusu
    expand

    Doğu'da 19 Mayıs coşkusu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bedir ALTUNOK / Özkan AYDIN / Fatih ÇELİK / KARS / IĞDIR / VARTO (Muş), (DHA)-DOĞU'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100'ncü yılı törenlerle kutlandı. 7'den 70'e katılımın olduğu Kars'ta uyuklayan 6 aylık Umay bebek ilgi görürken, Iğdır'da Engin Kuas'un çocukları için tasarladığı bisikletiyle dikkat çekti.

    Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100'ncü yıl etkinlikleri Kars'ta Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun'un günün anlam ve önemini belirttiği konuşma sonrası öğrenciler, 19 Mayıs'la ilgili şiirlerini seslendirdi. Samsun'dan getirilen Türk Bayrağı'nı öperek teslim alan Vali Türker Öksüz, şiir, kompozisyon ve çeşitli branşlarda düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere kupa ve madalyalarını verdi. Tören alanında en büyük ilgiyi ise 6 aylık bebek Umay Emir İzkübarlas gördü. Anneannesi 74 yaşındaki Songül İzkübarlas tarafından törene getirilen Umay Bebeğin yakasındaki ve beresindeki Türk bayrağının bulunduğu komando elbisesiyle poz vermesi herkesin dikkatini çekti. Tüm ilgileri üzerine toplayan Umay bebeğin şiir okunduğu esnada mışıl mışıl uyuması da dikkatlerden kaçmadı. Anneanne Songül İzkübarlas, “19 Mayıs törenlerine torunumu getirdim. Getirdim ki o da büyüdüğünde buradaki fotoğrafına baksın ve benim gibi vatanına, milletine ağlasın. Ben Atatürk’ü çok seviyorum. Gelecek nesillere bırakacağımız bu kutsal vatanımıza gençliğimiz sahip çıksın. 19 mayıs bayramımız da kutlu olsun" dedi.

    Spor gösterileri ile yöresel ve Kafkas halk oyunları gösterilerinin ardından protokolle vatandaş ve öğrencilerin halay çekmesiyle program sonlandırıldı.

    3 KİŞİLİK BİSİKLET TASARLADI

    Iğdır’daki törenler semt sahasında yapıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından halk oyunları ekipleri, ile sporcular gösteri yapt. Program bir grup gencin bisiklet turu ile sona erdi. Bisiklet turuna katılan öğretmen Engin Kuas, 2 çocuğunu da bindirdiği kendisinin tasarladığı 3 kişilik bisikletle ilgi çekti.

    19 MAYIS GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜ YAPTILAR

    Muş’un Varto ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Tören öğretmenevinden Atatürk anıtına kadar düzenlenen yürüyüşle başladı. Şiirlerin okunmasının ardından öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler sunuldu. Hafta nedeniyle yapılan yarışmalarda dereceye girenlere hediyelerinin verilmesiyle tören sona erdi. Varto Kaymakamı Vekili ve Muş Vali Yardımcısı Mehmet Kocabey, "Bugün Varto ilçemizde Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramını hep beraber kutladık. Vartolu gençlerimizin üzerinde o coşkuyu o heyecanı gördük. Geleceğimizin bu gençlere emanet olduğunu gördükçe mutlu oluyorum" dedi.

    İlçe Emniyet Müdürü Seyfettin Yaylas ile Gençlik ve Spor Müdürü Tunay Ergül program sonunda öğrenci ve vatandaşlarla halay çekti.

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow