hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kars Barosu, elektrik zamlarının iptali için EPDK'ya dava açtı

    Kars Barosu, elektrik zamlarının iptali için EPDKya dava açtı
    expand

    Kars Barosu, elektrik zamlarının iptali için EPDK'ya dava açtı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Volkan KARABAĞ / KARS, (DHA)-KARS Barosu, enerjide yapılan zamların iptali için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) dava açtı. 
        Kars Barosu Başkanı Fettah Çapkurt, son günlerde elektrik faturalarına yansıtılan fahiş zamların iptali talebiyle Danıştay'a açacağı dava dilekçesini Kars nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesine verdi. 
        Dava dilekçesinin tesliminin ardından açıklama yapan Fettah Çapkurt, “Kars Barosu olarak 31 Şubat 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun 10706, 10707, 10708 ve 10709 sayılı kararlarının yürütmesinin durdurulması ve iptal edilmesi açısından Danıştay’a dava açtık. Son dönemlerdeki elektrik faturalarına yansıtılan zamlar gerçekten çok fahiş niteliktedirler. Biz bu zamların adil, ucuz olması gerektiğini düşünüyoruz. Enerjinin bir insan hakkı olduğunu düşünmekteyiz. Temel insani bir hak olan enerjiye ulaşımın ucuz ve herkesin hakkı olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla biz bu iptal davasının da Danıştay tarafından lehimize karara bağlanacağını ümit ediyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAF
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow