hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kars'ta palyaçolu matematik şenliği

    Karsta palyaçolu matematik şenliği
    expand

    Kars'ta palyaçolu matematik şenliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Volkan KARABAĞ/ KARS, (DHA)-KARS'ta öğrencilere matematiği sevdirmek amacıyla palyaçolu şenlik düzenlendi. Palyaçonun yüzlerine matematik şekilleri çizdiği çocuklar hem eğlendi hem de öğrendi. 
    Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı 'Matematik Seferberliği' çerçevesinde Kars’ta okul öncesi, ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik 'matematik şenliği' düzenlendi. Vali Türker Öksüz, Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay ve davetlilerin katıldığı şenlikte palyaço, çocukların yüzlerine matematik şekilleri ve çeşitli hayvan resimleri çizdi. Palyaçoyla eğlenen çocuklar, bir taraftan da matematik konularında blgilendirildi. Şenlik kapsamında açılan 27 atölyeyi gezen Vali Türker Öksüz, öğretmenlerden bilgi aldı ve palyaçonun çocukları eğitmesini izledi. 
    Hedeflerinin bin öğrenciye ulaşmak olduğunu söyleyen Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, “Özellikle okul öncesi, ilk ve ortaokul öğrencilerine matematiği sevdirmeyi nasıl bir yolla katedeceği fikrini kendi aramızda tartıştık ve böyle bir şenlik ortamını planladık. Burada amacımız matematiği oyunlarla, müzikle, sporla yani disiplinler arasındaki koordinasyonları sağlayarak küçük yaştaki çocuklarımıza öğreterek gelişmelerini sağlamaktır. Burada en çok zorlandığımız çocuklardaki geometrik biçimdeki şekilleri kafalarında canlandıramamasıdır. Bu konuda da öğretmenlerimiz gerçekten güzel çalışmalar sergilediler. Bu vesileyle çocuklarımız soyuttan somuta nasıl dönüşeceğini, müzikle matematik, sporla matematik arasındaki koordinasyonun nasıl sağlandığını ve çocuk yaştaki hikayelerde matematiğin nasıl öğretildiğini burada etkinliklerle kavratmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
    Şenlik alanında 27 atölye bulunduğunu belirten Acay, saat 09.00 ile 16.00 arasında öğrencilerin hem eğlendirilip hem de eğitileceğini kaydetti. 
    Şenliğe katılan 2nci sınıf öğrencisi Derin Hasel Kıraç, öğretmeniyle birlikte bardaklarla müzik çalışması yaptığını belirtirken, Barış Sidar Altunbey ise şenliğin eğlenceli olduğunu ve bardakla şarkı söylediklerini anlattı. Matematiği çok sevdiğini söyleyen Kadir Poyraz Zengin de, “Buradaki atölyeleri deniyorum, zihinden toplama işlemini çok seviyorum, şenlik çok güzel, matematiği çok seviyorum" dedi.(DHA) 
    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow