hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayyum başkan hizmetler geçmiş dönemin 500 katına çıktı

    Kayyum başkan hizmetler geçmiş dönemin 500 katına çıktı
    expand

    Kayyum başkan hizmetler geçmiş dönemin 500 katına çıktı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Volkan KARABAĞ/ KARS, (DHA)- KARS'ın kayyum Belediye Başkan Vekili Vali Türker Öksüz, kente yapılan hizmetler noktasında geçmiş dönemlerin yüzde 500 katına çıktıklarını söyledi.
    Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Karadağ, Atatürk ve Davut Aksu Caddesi'ndeki asfalt ve kaldırım çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Öksüz, esnaf ve işçilerle de sohbet etti. Öksüz, yaptığı açıklamada, "Amacımız Kars'ta yerel hizmetlerin kalitesini yükseltmek, vatandaşımızın yakından muhatap olduğu sorunları çözmek. Bunların başında da altyapı geliyor. Vatandaşımızın hayatını daha kolaylaştırmak, hizmet kalitesini yükseltmek için öncelikle yollardan başlamayı hedefledik" diye konuştu.
    Geçen yıl 18 kilometre BSK (bitümlü sıcak karışım) asfalt yol yapıldığını, mevsim şartlarına göre 2,5 kilometrelik yolun bozulduğunu ve önce onların tamirinin yapıldığını söyleyen Öksüz, "Bizim yaptığımız hizmetlerde muhatabımız vatandaşımızdır, halkımızdır. Kars'ın halkı çok daha iyi hizmetlere layık, bunu biliyoruz ve onun için daha iyi hizmet yapmaya gayret ediyoruz. Yapacağımız işlerde bütün sorumluluğumuz vatandaşımıza karşıdır, Kars'ta yaşayan hemşerilerimize karşıdır. Onlara karşı kendimizi sorumlu hissediyoruz ve gece-gündüz demeden gayret ederek bu çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bu sene yaklaşık 15 kilometre BSK asfalt, 65 bin metrekare kilit parke taş ve 25 bin metrekare de bazalt kaldırım yapmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımızdan dolayı vatandaşlarımız zaman zaman sıkıntı yaşıyor biliyoruz ama bunlar geçicidir. İnşallah bu mevsimin sonuna kadar iyi hizmet sunacağız" dedi.
        Bağımsız ve HDP tarafından yönetilen Belediye Başkanlığı döneminin kentte yaptığı yatırımları şuana kadar yüzde 500’e katladıklarını söyleyen Öksüz, “Kars’ta geçmiş yıllarda yıllık ortalama aşağı yukarı 5-6 kilometre asfalt yol yapıldığını kayıtlardan tetkik ediyoruz. Biz şimdiye kadar 24 kilometre yol yapmışız yani yüzde 500’e yakın bir artış söz konusu. Dolayısıyla biz geçmiş yıllara oranla her hizmeti katlayarak devam ediyoruz. 2019 ve 2018 yıllarında kilitli parke aşağı-yukarı 70-80 bin metrekare civarında yapılırken, biz 2021 yılından şimdiye kadar 177 bin metrekare yaptık. Yani her alanda, altyapıda geçmiş yıllarla kıyaslanmayacak oranla hizmet yapıyoruz. Bu hizmetler yeterli midir? Yeterli değildir. Kars daha fazla hizmete layıktır, biz de bunu başarmaya çalışıyoruz ve bu hizmetler sürecek" diye konuştu.
        Öksüz, zaman zaman gündeme Atıksu Arıtma Tesisi yapım işinin de ihalesinin yüklenici firma tarafından tasfiyeye götürüldüğünü ancak ilahesinin yeniden yapılacağını, Katı Atık Arıtma Tesisinin projesinin ise yıl içerisinde ihaleye çıkacağını da sözlerine ekledi.

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow