hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    8 asırlık harabe medrese yeniden ayağa kaldırılacak

    8 asırlık harabe medrese yeniden ayağa kaldırılacak
    expand

    8 asırlık harabe medrese yeniden ayağa kaldırılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA)- KOCASİNAN Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'ın 31 Mart öncesi seçim projeleri arasında yer alan 8 asırlık harabeye dönmüş Hoca Hasan medresenin yeniden restore edilerek günümüze kazandırılması için  düğmeye basıldı.

    Selçuklu Sultanı 2'nci Kılıç Arslan'ın oğlu ve Kayseri Emiri Nureddin Sultanşah'ın veziri Hoca Hasan tarafından 1193'te yaptırılan, ancak aradan geçen 8 asırlık zaman içinde harabeye dönen Hoca Hasan medresesinin günümüze kazandırılma çalışmaları başladı.  31 Mart seçimleri öncesi Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'ın, 'Benzersiz Şehirler' konu başlığıyla açıkladığı Hoca Hasan Medresesi Projesi kapsamında istimlak çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

    Tarihi yapıları ve mekanları; şehrin gündelik hayatının ayrılmaz parçası haline getirerek, gelecek nesillere aktardıklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Projemiz ile 1193 yılında Selçuklu Sultanı 2. Kılıç Arslan'ın oğlu Hoca Hasan tarafından yaptırılan Hoca Hasan Medresesi’ni restore ederek, günümüze kazandırmış, ayrıca bizden sonraki kuşaklara da kültür mirası olarak bırakmış olacağız. Kocasinan Belediyesi olarak birçok alanda yaptığımız çalışmalardan bir tanesi de tarihi ve kültürel eserlerin günümüze kazandırılması için yapılan çalışmalardır. Medrese ile ilgili çalışmamız da geçmişimizi geleceğe taşıma adına yapmış olduğumuz önemli çalışmalardan bir tanesidir. Bu kapsamda istimlak çalışmaların devam ettiği medrese projemizi entelektüel camianın mekanı olabilecek bir yer olarak tasarlıyoruz. Gençlerimizin, buraya gelip, kitap okuyabileceği ve ders çalışacağı bir mekan olacak. Medreseyi çalışmalarımızla aslına uygun bir şekilde restore ederek, günümüze kazandıracağız" dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow