hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti'de, Ramazan Bayramı öncesi basın açıklaması

    AK Partide, Ramazan Bayramı öncesi basın açıklaması
    expand

    AK Parti'de, Ramazan Bayramı öncesi basın açıklaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muhammed KISIR/KAYSERİ, (DHA) - AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Ramazan Bayramı öncesi basın toplantısı düzenledi. 
    AK Parti Kayseri İl Başkanlığında düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve ilçe belediye başkanları katıldı. Toplantıda konuşan İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, koronavirüs salgınında diğer dünya ülkelerinin Türkiye'ye imrenerek baktığını ifade etti. Koronavirüs salgınında mücadele eden sağlıkçılara teşekkür eden Başkan Çopuroğlu, "Koronavirüs tüm dünyayı etkisi altına aldı.  Bu virüsün son bulmasını diliyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla şehir hastaneleri yapıldı. İnsanlar kendi aralarında konuşurken 'Bu kadar büyüğüne neden ihtiyaç vardı' diye soruyorlardı. Bizim gördüğümüz şu iyi ki şehir hastanelerimiz varmış. Şehir hastanemiz istenirse çok kısa bir sürede yoğun bakım ünitesine dönüştürülecek bir yerdedir. Biz bu süreci yaşayınca ve dünya bize imrenerek bakınca hissettik. Özellikle bu süreçte sağlıkçılarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.
    Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, koronavirüs salgını sürecine değinerek, "Bu süreç içinde bizlerde kamu kurum ve kuruluşlarımızla el ele vererek dayanışma içerisinde örnek bir davranış gösterdik. Rakamlar baz alındığında ülke genelimizin ortalamasının aşağısında olmasına rağmen ister istemez 15 şehir içerisinde olmasının kafamızda şöyle bir soruya sevk ediyor. Neden diğer illerde 15 günlük seyehat sınırlamasında yasaklar kaldırıldı? Neden Kayseri'mizde devam ediyor? Kayseri herşeyden önce bizim göz bebeğimizdir. Kayseri stratejik bir şehirdir. Ulaşım bağlamında adeta geçiş noktası olan Anadolu'nun göbeğinde tüm yolların kesiştiği bu bölgede endüstri ve sanayinin, şimdi ki süreçte tarım ve hayvancılığın böyle güzel bir şehrimizi koruma bağlamında alınacak kararlar söz konusuydu. Kayseri'mize bu süreçte dikkat edilmesi ve üzerine titrenilmesi konusunda biraz daha hassas davranıldı" şeklinde konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow