hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Araçlar virüse karşı buharlı sistemle yıkanıyor

    Araçlar virüse karşı buharlı sistemle yıkanıyor
    expand

    Araçlar virüse karşı buharlı sistemle yıkanıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet KORKMAZER/NEVŞEHİR,(DHA - NEVŞEHİR'de koronavirüs tedbirleri kapsamında araç sürücüleri oto yıkamalarında araçlarını yüksek ısı kaynağı oluşturan buharlı sistem ile yıkatmaya başladı.
    Nevşehir’in 15 Temmuz Mahallesinde oto yıkamacılığı yapan Asım Çapacı, araçları koronavirüs tedbirleri kapsamında yüksek ısı kaynağı oluşturan buharlı sistem ile yıkıyor. Sürücüler de araçlarını dezenfekte etmek amacıyla araçlarını buharlı sistemle yıkatıyor. Özellikle 2 günden beri yüksek ısı kaynağı oluşturan buhar enerjisi ile araçların yıkanmasının yoğun ilgi gördüğünü belirten Asım Çapacı, "10 yıldan beri oto yıkamacılığı yapıyorum. Bu süreçte araçları normal yolla yıkadığımız gibi buhar enerjisi kullanarak da yıkıyorduk. Koronavirüs ile etkin mücadele kapsamında buharlı sistemli yıkama yaptırmak isteyen oto sahiplerinin taleplerini karşılamakta oldukça zorlanıyoruz. İnternet sayfamız kanalıyla randevulu sisteme bile geçtik. Gece yarılarına kadar araç sahiplerinin taleplerini yerine getirmeye çalışıyoruz. 160 derecede yüksek bir ısı kaynağında her türlü virüs ve bakteri yaşamıyor, bu nedenle araçlar daha hijyenik ve temiz oluyor” ifadelerini kullandı.
    Araç sürücüsü Cenap Pamukçu ise, özellikle son günlerde ortaya çıkan koronavirüs nedeniyle aracının daha hijyenik olması için buharlı sistemle yıkatmayı uygun gördüğünü belirterek, "İstanbul’a gitmeden önce yüksek ısı sağlayan ve bu şekliyle de araç içerisinde bakteri veya mikrobun da asla barınamayacağı sistemle aracımı yıkattım” şeklinde konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow