hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arkadaşının husumetlisini tüfekle yaralayan sanığa 26 yıl hapis

    Arkadaşının husumetlisini tüfekle yaralayan sanığa 26 yıl hapis
    expand

    Arkadaşının husumetlisini tüfekle yaralayan sanığa 26 yıl hapis

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Samed Aydın SUN/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ’nin Develi ilçesinde arkadaşı H.K.’nin husumetlisi olan O.K. ile onun arkadaşı N.C.’yi pompalı tüfekle ateş ederek yaraladığı iddiasıyla tutuklu yargılanan G.G., 26 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
    Olay, 11 Kasım 2020’de Develi ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, aralarında husumet bulunan H.K. ile O.K. arasında telefonda tartışma çıktı. Çıkan tartışma sonrası H.K.  ve arkadaşı G.G. husumetlileri olan O.K.'nin yaşadığı eve gitti. Taraflar arasında burada da devam eden tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonrası H.K.’nin arkadaşı G.G. yanında getirdiği pompalı tüfek ile O.K. ve yanında bulunan arkadaşı N.C.’ye doğru ateş açtı. Ardından da H.K. ve arkadaşı  G.G. olay yerinden kaçtı. Şikayet üzerine gözaltına alınan G.G., ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs etme’ suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.
    Kayseri 5’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına sanık G.G., cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katıldı. Müştekiler ise duruşmaya katılmadı.
    Kasten bir eylem içinde olmadığını öne süren sanık G.G., “Asla öldürme kastım yoktu. Korkutmak amacıyla ateş ettim. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum” dedi.
    Mahkeme heyeti sanık G.G.’yi, yaralılar N.C. ve O.K.’ye yönelik eylemi nedeniyle ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs etme’ suçundan 13’er yıl olmak üzere toplam 26 yıl hapis cezasına çarptırarak, tutukluluk halinin devamına karar verdi.  Karar sonrası, G.G.’nin yakınları sinir krizi geçirdi. (DHA)

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow