hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Askon, Kültepe yılı için resmi başvuru yaptı

    Askon, Kültepe yılı için resmi başvuru yaptı
    expand

    Askon, Kültepe yılı için resmi başvuru yaptı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) - ANADOLU Aslanları İşadamları Derneği(ASKON) Kayseri Şubesi, 2022 yılının 'Kültepe Yılı' ilan edilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na resmi başvuru yaptı.
    ASKON Kayseri şube yönetimi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünü ziyaret etti. Ziyarette konuşan ASKON yönetim kurulu üyesi Mustafa Erkek, "Kültepe, Kayserimizin en önde gelen değerlerindendir. Günümüzden 6 bin yıl öncesine ışık tutan tarihiyle ve bir medeniyetler önsözü olmasıyla çok kıymete haizdir. Biz 'Anadolu'nun imzası' diyerek yola çıktık. Sayın müdürümüz Kültepe için 'Anadolu’nun önsözü' söylemini kullandılar. Kitaplarda her yönüyle isimler addediliyor. Şurası bir gerçek ki Kültepe ilklerin adıdır. Kültepe ilk ticari başkent olarak bilinen çok kıymetli bir noktadır. Bizler bu değeri göz önüne gelecek şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.
    İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ise ziyarette "Kültepe Anadolu tarihi için çok önemlidir. Bizler Kültür ve Turizm Bakanımız ile Kültepe hususunda görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bugün yapılan başvuru son derece mühimdir. Bu ziyaret ve değerlerimizin korunması adına çabanız için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow