hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atatürk'ün Kayseri'ye gelişinin 100'üncü yılı kutlandı

    Atatürkün Kayseriye gelişinin 100üncü yılı kutlandı
    expand

    Atatürk'ün Kayseri'ye gelişinin 100'üncü yılı kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Selma KARA/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'de, Mustafa Kemal Atatürk'ün kente gelişinin 100'üncü yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı.
    Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan kutlama törenine Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe belediye başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Tören, 'Büyük Atatürk' koşusunda dereceye giren Ersin Tekal, Turgay Bayram ve Süleyman Pekmezci’ye madalya ve ödüllerinin verilmesiyle başladı. Ardından Atatürk Anıtına çelenk konuldu. Törende katılımcılara seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Atatürk'ün Kayseri'ye 5 kez geldiğini söyledi. Kayseri'nin her daim Milli Mücadele'ye tam destek verdiğini kaydeden Büyükkılıç, "Kayseri, gerekeni yaparak Milli Mücadele’nin en ön saflarında yer almıştır. Bu anlamda Kayseri Lisesi öğrencilerinin cesareti ve fedakarlığı Milli Mücadelenin destansı olaylarındandır. Kurulduğundan bu yana mezuniyet kütüğü bulunan Kayseri Lisesi, 1920-1921 yılında mezun verememiştir. Mezuniyet defterine 'lise son sınıf talebeleri Sakarya Savaşı için cepheye gidip hepsi cephede şehit düştüğünden bu öğrenim yılında okulumuz mezun verememiştir' ibaresi yazılmıştır." dedi.
    Büyükkılıç'ın konuşmasının ardından öğrenciler şiir okudu ve Atatürk’ün Kayserililere gönderdiği telgraflar okundu. Törenin sonrasında Erciyes Üniversitesi'nden bir grup öğrenci Cumhuriyet Meydanı’na gelerek, davul ve zurna eşliğinde 'Hoşgelişler Ola' şarkısını seslendirdi. Giydikleri kostümlerle dikkat çeken grup, Atatürk anıtı önünde dev Türk bayrağını açtı ve Ata’ya söz verdi. 
    ATA'NIN KAYSERİ'YE GELİŞİ CANLANDIRILDI
    Tören daha sonra Atatürk Evi’nde devam etti. Atatürk kostümleri giyen bir öğrenci Atatürk'ün Kayseri'ye gelişini canlandırarak katılımcıları selamladı. Daha sonra Sami Yangın Anadolu Lisesi öğrencileri, üzerinde Ata'ya yazdıkları mesajların iliştirildiği Türk bayrağı rengindeki balonları gökyüzüne bıraktı. Ardından katılımcılar ressam Hasan Gürpınar'ın Atatürk Evi bahçesinde yaptığı resim performansını izledi. 5 dakika içerisinde Atatürk'ün yağlı boya resmini yapan Gürpınar'ı Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Vali Şehmus Günaydın ve  Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke tebrik etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow