hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AVM-DER Başkanı Çelik'ten 'Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi' değerlendirmesi

    AVM-DER Başkanı Çelikten Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi değerlendirmesi
    expand

    AVM-DER Başkanı Çelik'ten 'Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi' değerlendirmesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) - AVM-DER ve GLA Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Çelik, "'Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi’ ile perakende sektörümüzdeki istihdamı korumak ve kiracılarımızı desteklemek için gerekli adımların atılmış olması mutluluk vericidir" dedi.
    AVM-DER ve GLA Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 'Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi'ni değerlendirdi. Hazırlanan ekonomik paket için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden Çelik, "AVM-DER olarak, yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle kamu sağlığını korumak üzere  gösterdikleri hassasiyet ve bu yönde aldıkları önlemler ve tedbir paketleri nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eder, biz de 'Önce Sağlık' düsturu ile alınan kararların destekçisi olduğumuzu, 'Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketini' memnuniyetle karşıladığımızı duyururuz. ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi’ ile perakende sektörümüzdeki istihdamı korumak ve kiracılarımızı desteklemek için gerekli adımların atılmış olması mutluluk vericidir. 100 milyar TL’lik böylesine önemli bir desteğin piyasalara ciddi bir finansman kaynağı ve can suyu olacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı ekonomik paketten memnun olduklarını kaydeden Çelik şöyle konuştu: "Özellikle bizler açısından, muhtasar ve KDV tevkifatı ile SGK primlerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ödemelerinin 6’şar ay ertelenmiş olması önemli bir rahatlama sağlayacaktır. Nakit akışı bozulan firmaların bankalara olan kredi anapara ve faiz ödemelerini asgari 3 ay öteleyecek ve gerektiğinde bunlara ilave finansman desteği sağlanması yatırımcılarımız ve kiracılarımız açısından ciddi bir erteleme kolaylığı sağlamıştır. Kısa Çalışma Ödeneğini devreye alınması, bundan faydalanmak için gereken süreçlerin kolaylaştırılması ve hızlandırılması koronavirüs salgınıyla ilgili tedbirlerden etkilendiği için ticari faaliyetine ara veren alışveriş merkezlerimizde faaliyet gösteren işletmelerde çalışanlara geçici bir gelir desteği imkanı sağlarken, marka sahiplerimizin de maliyetini düşürmüş olacaktır."

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow