hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Yardımcısı Aksu'dan 'Tarımda Dijital Dönüşüm Projesine' destek

    Bakan Yardımcısı Aksudan Tarımda Dijital Dönüşüm Projesine destek
    expand

    Bakan Yardımcısı Aksu'dan 'Tarımda Dijital Dönüşüm Projesine' destek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) - KOCASİNAN Belediyesi tarafından tarım ve hayvancılıkla uğraşan bölge çiftçisinin katma değerli ürünler üreterek gelirlerini artırmak amacıyla uygulamaya koyduğu  ‘Tarımda Dijital Dönüşüm Projesi’ne Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu’dan tam destek geldi.
    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini ileten Aksu, Başkan Çolakbayrakdar’ın gayretli çalışmalarını takdir ederek, tarım ve hayvancılık alanında belediye eliyle yapılacak tüm projelere destek olacaklarının sözünü verdi. Projenin içeriği ile ilgili olarak Bakan Yardımcısı Aksu’ya bilgiler veren Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan’ın gerek hayvancılık gerekse tarımla geçimini sağlayan vatandaşların yoğunlukta olduğu bir bölge olduğunu hatırlatarak, “Kayseri genelinde ziraat ve hayvancılığın yüzde 20’lik bölümü Kocasinan bölgesinde yapılmaktadır.  Bu noktada biz rütin belediyecilik faaliyetlerimizin yanında, bölgemizde yaşayan insanlarımızın hayatını kolaylaştırmak adına faaliyet alanımız dışındaki konularda da hemşerilerimize rehberlik yapmak için yoğun bir çabamız ve gayretimiz var.  İnşallah Tarımda Dijital Dönüşüm Projemiz Kocasinan’dan bütün Türkiye’ye yayılacağına inandığımız model bir proje olacak" dedi.
    Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu ise, "Başkanımızın belirtmiş olduğu dijital dönüşüm noktasında yakın bir dönemde Bakan Beyle birlikte Kayseri’ye gelerek, Bakanlık nezdinde Ticaret Odası, Ticaret Borsası ile birlikte Tarım ve Hayvancılık alanında Kayseri’de bitkisel üretim,  tarım reformu ve gıda kontrolü gibi birçok alanı kapsayan bir çalıştay yapacağız. Bu çalıştayla memleketimiz için yapacaklarımızı masaya yatıracağız. İnşallah bir sonraki basamakta ise, Belediye başkanlarımız ve milletvekillerimizin de olacağı bir toplantıyla değerlendirme ve yapılacak işlerle ilgili öncelik sıralaması yapacağız. Bunların üzerinden de basamak basamak gitmemiz lazım.  Yani sizler organize bir şekilde devletimizden talep edeceksiniz, bizler de bunları yerine getireceğiz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow