hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Büyükkılıç: 2022 Kültepe Kaniş Karum yılı ilan edilmeli

    Başkan Büyükkılıç: 2022 Kültepe Kaniş Karum yılı ilan edilmeli
    expand

    Başkan Büyükkılıç: 2022 Kültepe Kaniş Karum yılı ilan edilmeli

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kültepe bölgesindeki kazı çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Büyükkılıç, 2022 yılının Kültepe Kaniş- Karum yılı olarak ilan edilmesinin doğru olacağını ve buna istinaden çalışmaların sürdüğünü söyledi.
    Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, beraberindeki heyetle Kültepe Kaniş Karum bölgesinde yapılan kazı çalışmalarını yerinde inceledi. Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu’ndan bilgiler alan Başkan Büyükkılıç, "Kültepe-Kaniş-Kurum diye bilinen ve Anadolu’da en büyük ticaretin merkezi olarak tanınan bölgede yürütülen kazılar, Kültür Bakanlığımız ve belediyelerimizin iş birliği ile devam ediyor. Amacımız burada tarihe ışık tutmak. Hakikaten Kayseri’de yaşayanların genlerinde ticaret var diyoruz ya. İşte bu anlayış içerisinde buradan çıkan, çek, senet gibi tabletlerle karşılaşmış olmamız, bunun en büyük göstergesi. Burası İpek Yolu’nun üzerinde önemli bir merkez. Burada, büyük bir sarayın olduğu, burada çıkan tabletlerden ve kazılardan da anlaşılıyor. Nasıl ki Göbeklitepe, nasıl ki Patara haklı olarak gündemdeyse, burası Koramaz Vadimizin devamı ve bütünlüğü içerisinde. UNESCO tarafından geçici miras listesine alındı. O açıdan da önem arz ediyor. Bütün bu güzellikleri meydana getirerek, 2022 yılının da Kültepe Kaniş- Karum yılı olarak ilan edilmesinin doğru olacağını ve buna istinaden çalışmalarımızı hızla sürdürdüğümüzü söylemek istiyorum" dedi.
     Kültepe Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu da “ Yaptığımız kazılarda şu anda biz günümüzden 4 bin yıl öncesini ait tabakaları kazıyoruz. Başkanım sağ olsun onların destekleriyle çalışmaların büyük bir kısmını gerçekleştirebiliyoruz” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow