hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Büyükkılıç, Kurumsal Akreditasyon Dış Paydaşlar Toplantısı’na katıldı

    Başkan Büyükkılıç, Kurumsal Akreditasyon Dış Paydaşlar Toplantısı’na katıldı
    expand

    Başkan Büyükkılıç, Kurumsal Akreditasyon Dış Paydaşlar Toplantısı’na katıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA)- ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından bu yıl ilk kez başlatılan Kurumsal Akreditasyon Dış Paydaşlar Toplantısı’na video konferans yöntemi ile katılan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Erciyes Üniversitemizde bir araştırma üniversitesi olarak, hepimiz tarafından takdir edilen boyutuyla ön plana çıkmaktadır. 2020 Kurumsal Akredite Programına alınmış olması da bizleri sevindirmektedir" dedi.
    ERÜ, 2020 yılı kurumsal akreditasyon programına dahil edilen yükseköğretim kurumları arasında yer almayı başardı. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından bu yıl ilk kez başlatılan Kurumsal Akreditasyon Dış Paydaşlar Toplantısı’na video konferans yöntemi ile katıldı. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Kayseri’nin 4 ayrı üniversitesi var. 3’ü devlet, biri vakıf üniversitesidir. Hepsi de birbirinden değerli, kendine özgü özellikleri var. Erciyes Üniversitemizde bir araştırma üniversitesi olarak, hepimiz tarafından takdir edilen boyutuyla ön plana çıkmaktadır. 2020 Kurumsal Akredite Programına alınmış olması da bizleri sevindirmektedir. ‘Ben kültürü ile değil, biz kültürü’ ile hareket etiğimizde her şeyin çok daha iyi olacağına inanıyorum. Gerek turizm, gerek kültürel yönden, gerekse de tarihi misyonuyla Kayseri kadim bir şehir olarak biliniyor.  Makarr-ı Ulema eskinin tabiriyle Alimler Şehri olarak biliniyor olması, Mimar Sinan’ın, Gevher Nesibe Sultan’ın ve Hunat Hatun’un şehrinin olması, şehrimize özellik ve güzellik katmaktadır. Biz de bu geçmişi geleceğe taşıma adına ‘daha neler yapabilirizin’ kaygısını gütmekteyiz” diye konuştu.
    Üniversiteler ile iş birliğinin daha da güçlendirilmesi gerektiğini kaydeden Başkan Büyükkılıç, “İnşallah önümüzdeki dönemlerde Erciyes gibi bir kayak merkezimizdeki potansiyeli 12 aya yaymak suretiyle yüksek irtifanın merkezi olması, sıcak su ile termalin merkezi olması, yayla turizminin merkezi olması anlayışıyla insanlığa kazandırmaya çalışırken, bu kazanımlarımızı üniversitelerimizle iş birliği halinde hayata geçirmeyi planlıyoruz. Yine burada sanayici dostlarımız var, ticaret erbabı dostlarımız var, onlar vurgulayacaktır. Üniversitelerimiz ile iş birliğimizin biraz daha güçlendirilmesi arzu ettiğimiz boyutun üzerine çıkması gerektiğine inanıyorum” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow