hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Büyükkılıç, 'Tarla Günü' etkinliğine katıldı

    Başkan Büyükkılıç, Tarla Günü etkinliğine katıldı
    expand

    Başkan Büyükkılıç, 'Tarla Günü' etkinliğine katıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç , Bünyan ilçesinde 'Yerli ve milli tohumun ulaşamadığı çiftçi kalmasın' projesi kapsamında düzenlenen 'Tarla Günü' etkinliğine katıldı.
    Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) ile Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) tarafından yürütülen 'Yerli ve milli tohumun ulaşamadığı çiftçi kalmasın' projesi kapsamında Kayseri'nin Bünyan ilçesinde 'Tarla Günü' etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra , TAGEM Genel Müdürü Özkan Kayacan, Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Yıldız, üreticiler ve TAGEM e bağlı araştırma enstitülerinde çalışan teknik personel katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Projenin anlamlı ve önemli olduğuna inanıyorum. O yüzden de buraya koşarak geldiğim bir projeyi paylaşmaktan gurur duyuyorum.  Ne güzel kelimeler telaffuz ediliyor. Yerli ve milli. Tohum konusunda hani üstad diyor ya; ‘Tohum at, bitmezse toprak utansın’ diye biz tohumumuzu atınca, Allah’ın izniyle toprak utanmayacak. Gereğini yapacağız. Çeşitlendirilmiş bu tohumlarla da değişik alanlar da en güzel sonuçlar alacağız" diye konuştu.
    Büyükşehir Belediyesi olarak tohum desteği konusunda gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Başkan Büyükkılıç, “Bu alanda yaklaşık 2,5 milyonluk bir projeyle biz de 'varız' diyoruz.  Birliğimiz, beraberliğimiz bizim bereketimizdir. Elbette, ay yıldızlı Türk Bayrağına, vatanına, milletine bağlı olarak bir arada olduğumuz zaman bize kimsenin gücü yetmez. Türkiye artık dünkü Türkiye değil. Türkiye kendisinden söz ettiren, ‘Türkiye olmazsa bu iş olmaz’ dedirttiren bir ülke" ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow