hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Büyükkılıç'tan '20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü' mesajı

    Başkan Büyükkılıçtan 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü mesajı
    expand

    Başkan Büyükkılıç'tan '20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü' mesajı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
    Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yayımladığı mesajında, çocuklara bayram hediye etmiş bir ulusun mensubu olduklarını bildirdi. Büyükkılıç, “23 Nisan Çocuk Bayramı, gerek ülkemizde gerekse dünyada, çocuklar için anlamlı olarak değerlendirilmekte ve kutlanmakta. Tabi bu sene bir miktar buruk geçti bu bayram. O süreçten beri de bu güne kadar çocuklarımız pandemi koşullarında hep gündemimizde oldu” dedi.
    Başkan Büyükkılıç, pandemi döneminde kentteki çocuklar için birbirinden önemli ve anlamlı etkinlikler yapıp, projeler sunduklarını belirterek, “Belki çocuklarımız ve gençlerimiz, ‘biz sağlıklıyız, bize bir şey olmaz’ mantığı içerisinde bu süreçte daha rahat hareket etti. Ama bu sorunun hepimizin sorunu olduğunu da unutmamamız gerektiğini sevgili yavrularımıza hatırlatmak isterim. Hayat eve sığar dedik, 5 büyük merkezi ilçede 115 mahalleye etkinliklerimizle mesafeli bir şekilde misafir olduk. Sokakta Şenlik var dedik, başta çocuklarımız olmaz üzere sokaklarımızı şenlendirmeye onlarla birlikte olmaya çalıştık” diye konuştu.
    Pandemi döneminde çocukları unutmadıklarını belirten Başkan Büyükkılıç, “Yeri geldi eğlendirdik, yeri geldi düşündürdük ama o yavrularımızı unutmadık. Biliyorduk çünkü onlar evde kendilerini hapis gibi hissedeceklerdi. Ama biz kendilerinin ve ailelerini düşündüğümüz için böyle davranmak durumundaydık. Zaman zaman dışarıya çıkma süreçlerinde, hatırlanacağı üzere sokağa çıkmaktaki sınırlama dönemlerinde adeta bir bayram havası içerisinde parklarımızda çocuklarımızla buluştuk, onları ödüllendirdik, eğlendirdik. Ama kuralları asla göz ardı etmedik. Tekrar buradan paylaşmak istiyorum; Sevgili yavrularımız, biz sizleri seviyoruz, sizler de eminim ki bizleri çok seviyorsunuz, büyüklerinizi çok seviyorsunuz, sevgili gençlerimiz, ne olur maske, mesafe temizlik kuralını asla göz ardı etmeyelim” ifadelerini kullandı.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow