hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Büyükkılıç'tan 'Kültepe ve Koramaz Vadisi' açıklaması

    Başkan Büyükkılıçtan Kültepe ve Koramaz Vadisi açıklaması
    expand

    Başkan Büyükkılıç'tan 'Kültepe ve Koramaz Vadisi' açıklaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ,(DHA)- KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kazı çalışmalarının sürdüğü Kültepe Kaniş-Karum ve UNESCO Dünya Geçici Miras listesinde bulunan Koramaz Vadisiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Değişik medeniyetlere ev sahipliği yapan ve 6 bin yıllık geçmişi olan Kültepe ve Koramaz Vadisinin 2022 yılı olarak ilan edilmesini temenni ediyoruz” dedi.
    Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 1948 yılından bu yana kazı çalışmalarının sürdüğü 6 bin yıllık Kayseri Kültepe Kaniş-Karum Ören Yeri ve UNESCO Dünya Geçici Miras listesinde bulunan Koramaz Vadisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kayseri’nin önemli zenginliklere ev sahipliği yapan şehir olduğunu belirten Büyükkılıç, “2022 yılının Kültepe Kaniş-Karum ve Koramaz yılı ilan edilmesi için hazırlıklarımız sürüyor. Sultan Sazlığı’nın mutlak korunma alanı olarak Cumhurbaşkanımız tarafından tescil edilmesi, Soğanlı bölgesindeki balon turizmi çalışması, Kültepe Kaniş Karum'da yapılan kazıların yılın 12 ayına çıkartılması ve UNESCO'nun geçici miras listesinde yer alan Koramaz Vadisi bizi yüreklendiriyor. Değişik medeniyetlere ev sahipliği yapan ve 6 bin yıllık geçmişi olan Kültepe'nin ve Koramaz Vadisinin 2022 yılı olarak ilan edilmesini temenni ediyoruz. Biz 2021 yılını düşünüyorduk ama Patara yılının 2021 yılına ertelenmesi nedeniyle  2022 yılının Kültepe Kaniş-Karum ve Koramaz yılı olur diye ümit ediyoruz" diye konuştu.
    ‘HAFTA 10 CHARTER SEFERİYLE MİSAFİRLERİMİZİ AĞIRLIYORUZ’
    Güvenli kayak merkezi sertifikası olan Erciyes'in yabancı turist akınına uğradığını söyleyen Başkan Büyükkılıç "Kayseri'nin incisi Erciyes'i dünya ülkelerine tanıtmak ve charter seferleri yapılması için çalışmalar yapmıştık. Birçok fuara katılarak Erciyes'i ve tesislerimizi tanıttık. Şimdi onun meyvelerini toplamaya başlıyoruz. Haftada 10 charter seferiyle Ukrayna, Polonya, Çekya, Rusya ve Belarus öncü olmak suretiyle birçok ülkeden yabancı konuklarımızı ağırlıyoruz. Erciyes, alp disiplini olan bir kayak merkezi. Güvenli kayak merkezi sertifikası da mevcut. Misafirlerimiz hafta içi Erciyes'te hafta sonu kent merkezinde ve Göreme bölgesinde zaman geçiriyorlar. İnsanları mağdur etmemek için gerekli tedbirleri almaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow