hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Çolakbayrakdar: 2020 toplum sağlığını korumak için yürüttüğümüz çalışmalarla geçti

    Başkan Çolakbayrakdar: 2020 toplum sağlığını korumak için yürüttüğümüz çalışmalarla geçti
    expand

    Başkan Çolakbayrakdar: 2020 toplum sağlığını korumak için yürüttüğümüz çalışmalarla geçti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ,(DHA)- KOCASİNAN Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "Kocasinan Belediyesi olarak 2020 yılı, vatandaşlarımıza hizmet üretme noktasında bir yandan ihtiyaçların karşılandığı, bir yandan da toplum sağlığını korumak için yürüttüğümüz çalışmalarla geçti" dedi.
    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 2020 yılı değerlendirmesinde bulundu. 2020'nin insan sağlığının korunduğu bir yıl olarak geçtiğini söyleyen Başkan Çolakbayrakdar, "2020 aklımızda düşüncemizde olmayan bir takım kelimelerin hayatımıza girdiği bir yıl oldu. Kocasinan Belediyesi olarak 2020 yılı, vatandaşlarımıza hizmet üretme noktasında bir yandan ihtiyaçların karşılandığı, bir yandan da toplum sağlığını korumak için yürüttüğümüz çalışmalarla geçti. Belediye olarak 5 yıldır hijyen temizliği çalışması yapıyorduk. Şimdi de bu çalışma gayretini devam ettiriyoruz. Sokağa çıkma kısıtlamasını alt yapı çalışmaları için fırsat bilerek, vatandaşı rahatsız etmeden çalışmalar yaptık" dedi.
    Restorasyon çalışmalarına değinen Başkan Çolakbayrakdar, "Erkilet’te Gök Gözlem Evi projemiz 1200’lü yılların başında inşa edilmiş tarihi yapı içerisine yapılıyor. Restorasyona ihtiyaç duyulan Hızır İlyas Köşkünü aldık ve restorasyonunu tamamladık. İçerisine bir fonksiyon yükledik. Hem yapıyı yaşattık hem de eski atıl görüntüsün yok ettik. Yaz ayında Gök Gözlem evi hizmet vermeye başlayacak. Çocukların ve gençlerin uzayla ilgili merakını oluşturacak bir yapıyı inşa etmiş olacağız" ifadelerini kullandı.
    Kocasinan Belediyesi olarak tarıma ve çiftçiye destek sunma anlamda ata tohumu buğdaylarını çiftçiye dağıttıklarını söyleyen Başkan Çolakbayrakdar, şunları kaydetti:
    "Siyez buğdayı ile ilgili iki dönem hasat yaptık. Geçtiğimiz sene hasadın ilk ekimini yapıp dağıttık. Siyez buğdayı üretip çiftçilerimize dağıtarak alt yapı sağlıyorduk. Çiftçilerimiz tarafından kabul gördü ve dikim yapılıyor. Şimdi de gacer buğdayının ekimini yaptık. Elde ettiğimiz tohumlarımızı yine çiftçilerimize dağıtacağız. Kayseri'nin öz topraklarında yetişen tohumların yeniden yeşermesini sağlayacağız. Farklı ata tohumlarının yeniden gün yüzüne çıkarılmasını sağlayacağız."
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow